Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Hollywood ünlüleri Rönesans Dönemi'nde

Hollywood ünlüleri Rönesans Dönemi'nde

Hollywood ünlüleri Rönesans Dönemi'nde21 Mayıs 2013 - 12:05 | Angelina Jolie, Rogier van der Weyden'ın portresinde yer buluyor.
Günümüzün Hollywood ünlüleri sanatın doruk noktası olan Rönesans Dönemi'nin eserlerinde yer alıyor, sanatın ilham perileri yenileniyorwww.worth1000.com sitesinin başlattığı bir yarışma sonucu ünlüler deyim yerindeyse "zamanda yolculuk ediyor". "Modern Renaissance" (Modern Rönesans) isimli yarışma fotoğraf düzenleme sanatçılarının, bu dönemin en ünlü tuvallerini, günümüz ünlülerinin portrelerine uyarladığında ortaya çıkan örnekleri içeriyor. Fistanlar içinde bir Penelope Cruz, inci küpeli bir Johnny Deep ve Van Gogh'un "Yıldızlı Gece"sinin semalarında bir Leonardo DiCaprio ile ilginç örnekler sunan yarışmacılar, geçmiş zamanın nostaljik havası ile günümüzün Hollywood ışığını bir araya getiriyor. Jennifer Aniston, Amy Winehouse, Brad Pitt, Sylvester Stallone, Natalie Portman, Angelina Jolie, Harrison Ford ve Anne Hathaway gibi pek çok farklı ismi tarihin en ünlü tablolarına yerleştiren yarışma, dünyanın en önemli sanat devrimlerinin yaşandığı Rönesans döneminin ilham perilerini kökünden değiştiriyor.

Ünlü oyuncular Leonardo DiCaprio, Johnny Deep ve Sean Connery tarihin en bilinen tablolarında.


Amy Winehouse, Natalie Portman ve Penelope Cruz gibi dünya çapında üne sahip kadın sanatçılar, Rönesans Dönemi'nin ilham perileri oluyor.


Ünlü oyuncu Robert Downey Jr., Rönesans ressamı Jacques Louis David'in otoportresinin uyarlamasında.


Albrecht Dürer'in otoportresindeki değişim sonucu Mr. Bean Rönesans'ın ilham perisi oluyor.