Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Görsel estetik 'New Photography' sergisiyle sunuluyor

Görsel estetik 'New Photography' sergisiyle sunuluyor

Görsel estetik 'New Photography' sergisiyle sunuluyor04 Mayıs 2015 - 02:05
İstanbul merkezli üretim yapan çağdaş sanatçılara, uluslarası alanda belirli bir yer edinmiş isimleri de ekleyen ALAN İstanbul, 'New Photography' sergisiyle görsel estetik anlayışın fotoğrafın sunduğu imkanlar içerisinde yaratılmasını inceliyor
ALAN İstanbul, 'New Photography' sergisi ile çağdaş sanatın içinde fotoğraf konusunda öne çıkan sanatçıların işlerinden bir seçki sunuyor. Sunulan bu seçki, dijital çağın getirdiği görselin parlak ekrandaki duruşunu mekan vurgusuyla yerleştirmenin sağladığı kurguya dönüştürüyor. Her fotoğrafın kendi duyumunun gerektirdiği teknikle baskıya ulaşması, mekan üzerinde birbirleriyle konuşabilir bir dokuyla yer almaları aracılığıyla kolektif algıya atıfta bulunuyor.
 
 
Küratörlüğünü Efe Korkut Kurt ve Zeynep Özkanca'nın üstlendiği sergide, Eylül Aslan, Bora Ayonur, Zeynep Beler, Asger Carlsen, David Chancellor, Alejandro Chaskielberg, Yusuf Darıyerli, Engin Gerçek, Yiğit Günel, Gert Jochems, Catherine Larré, Cansu Korkmaz, Camille McOuat, Evzen Sobek, Arslan Sükan, Devin Yalkın ve Cemre Yeşil'in işleri yer alıyor.
 
 
'New Photography' projesi, görsel estetiğin öne çıktığı veriler ile bu estetiği fotoğrafın imkanları içerisinde kendi tarzlarını oluşturarak sağlamış genç sanatçıların çalışmalarını bir araya getirmeyi ve işler ile sanatçılar arasındaki diyaloğu gözetiyor. Çağdaş sanat içerisinde farklı sanatçıların birbirinden farklı biçim, bağlam ve süreçlerde fotoğrafı kullandığı 'New Photography' sergisi 12 Mayıs - 27 Haziran 2015 tarihleri arasında ALAN İstanbul’da görülebilir.
 
Cemre Yeşil, Ben Küçükken Bulutlar Maviydi - 2012
 
Evzen Sobek - Blue Dream
 
Eylül Aslan - Zwilling serisinden