Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Gökyüzünü 'yırtan' kaçış arzusu fotoğraflarda

Gökyüzünü 'yırtan' kaçış arzusu fotoğraflarda

Gökyüzünü 'yırtan' kaçış arzusu fotoğraflarda22 Nisan 2013 - 12:04
Amerikalı fotoğrafçı Kevin Cooley, uçakların gökyüzünde bıraktıkları izleri uzun pozlamayla belgelediği sergisinde insanın kurtulma isteğine değiniyorSU BAHADIR

Amerikalı fotoğrafçı Kevin Cooley gökyüzündeki gizli kalmış izleri fotoğraf makinesi ile ortaya çıkarıyor. Amerika'nın farklı havaalanlarında çekimler yaparak uçakların havadayken bıraktıkları izleri uzun pozlamayla yakalayan sanatçı, fotoğraf serisinin ismini de Almanca "gece uçuşları" anlamına gelen "Nachtfluge" olarak belirlemiş.



Amerika'nın en büyük havaalanlarının önünde saatlerce bekleyerek ve doğru anı yakalayarak elde edilen bu fotoğraflar, sanatçının geceye ve "yırtık" olarak değerlendirdiği uçak izlerine sunduğu hayranlığı gösteriyor. "Sıradan" olanı objektifinde "farklı" kılmasıyla tanınan fotoğrafçı, devam ettirdiği proje için uçakların gökyüzünde bıraktığı izleri içeren kamera görüntüleri de kaydetmiş.



Cooley, "Fotoğraf doğal olarak zamanın bir keşfidir. Bir göz kırpması fotoğraf makinesi tarafından sonsuza kadar saklanabilir. Ya da bu seride olduğu gibi, dakikalarca hatta saatlerce uzun pozlamayla tek bir görüntü elde etmek için ticari uçaklar beklenebilir" diyor. İnsanın kaçma istediğini ve değişiklik arayışını fotoğraflarına taşıyan sanatçı, diğer çalışmalarını www.kevincooley.net sitesinde sergiliyor.