Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Gezi şehitlerini tablosunda ölümsüzleştirdi

Gezi şehitlerini tablosunda ölümsüzleştirdi

Gezi şehitlerini tablosunda ölümsüzleştirdi13 Ekim 2015 - 03:10
Ressam Muzaffer Akyol, 'Masallar, Oyunlar, Ağıtlar ve İki Selvi' adlı sergisinde Gezi'de hayatını kaybedenleri '32 Mayıs Kapısı' eseriyle andı

63’üncü kişisel sergisi 'Masallar, Oyunlar, Ağıtlar ve İki Selvi'yi İzmir Ekol Sanat Galerisi’nde açan ressam Muzaffer Akyol, bir kapı üzerine çizdiği '32 Mayıs Kapısı' eserinde Gezi'de hayatını kaybedenleri resmetti.

 

Akyol 53 yağlı boya eseri yer alan sergi hakkında sanatçıların tarihe not düşmek gibi bir görevinin de olduğunu söylerken sergide, tarihe not düşmek için çizdiği birkaç eserinin de yer aldığını söyledi. Sanatçı, '32 Mayıs Kapısı' adlı eserin dışında ‘Cumhuriyet Ağacı’ adlı tablosuyla da Cumhuriyet’i ölümsüzleştirdiğini söylerken, “Bu bir zeytin ağacıdır. Zeytin ağaçları hiçbir zaman ölmezler. Tam öleceğini sandığınız anda, yeni bir filiz çıkarıp, hayata tutunmaya devam ederler. Yeniden olduğu yerdeki toprakla birleşir ve varlığını sürdürür” dedi.

 

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın, bir dağ üzerinden fırlayan büstü ile Tuncel Kurtiz’in bir tablosunun yer aldığı sergide Akyol, Tuncel Kurtiz’den bahsederken, “Kendisi son akşamını benimle geçirdi. Sonraki gün tavla oynamak için randevulaştık, ben gittiğimde o bu dünyadan göçüp gitmişti. Tam 40 yıllık kadim dostumdur” dedi. Sergi İzmir Ekol Sanat Galerisi’nde 12 Kasım’a kadar açık kalacak.