Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Genç sanatçıların karma sergisi

Genç sanatçıların karma sergisi

Genç sanatçıların karma sergisi09 Ekim 2012 - 07:10
Evin Sanat Galerisi, yeni sezona genç sanatçılar ve deneyimli ustaların karma sergisiyle merhaba diyor
Evin Sanat Galerisi, 1996’dan bu yana Türk Plastik Sanatı’nın usta isimleriyle gerçekleştirdiği önemli sergilerle sanat dünyasındaki konumunu güçlendirirken, genç sanatçılara verdiği destekle de dinamik ve genç yapısını koruyor.

Her yıl iki kere düzenlediği karma sergileriyle, farklı kuşaklardan sanatçıların yapıtlarının bir arada izlenmesine olanak sağlayan Evin Sanat Galerisi, 2012-2013 sezonuna yenilenen kadrosuyla güçlü bir başlangıç yapıyor.

Türk Resim Sanatı’nın en önemli isimlerinden Nuri İyem ve Neş’e Erdok gibi büyük ustaların eserlerine, figür geleneğini günümüz anlayışıyla yorumlayan başarılı sanatçılarımız Temür Köran ve Hakan Gürsoytrak’ın farklı dönemlerine ait resimleri eşlik ediyor

Heykel sanatımızın en önemli sanatçılarından Rahmi Aksungur ve Mehmet Aksoy ise sergiyi üç boyutları eserleriyle zenginleştiriyor.

Sağlam deseni,uyumlu ışık ve renk anlayışı ile ürettiği portreleri ve peyzajlarıyla tanınan Cansen Ercan bu sergide peyzajlarıyla yerini alırken, Evin Sanat Galerisi izleyicisiyle ilk defa buluşacak olan Zulal ise günümüz kadınının içsel sorunlarını irdeleyen yapıtlarıyla dikkat çekiyor.

Şubat ayında izleyicisiyle 5. kez buluşmaya hazırlanan Emin Turan, Hakan Cingöz, Setenay Alpsoy ve Aylin Zaptçıoğlu da sezonun bu ilk sergisindeki diğer isimler
.
Uzun yıllar seramik sanatına önemli işler kazandırmış olan Nasip İyem’in özel koleksiyondan seramikleri ise sergiye farklı bir yorum katıyor.

Sergi, 6 Ekim – 16 Kasım 2012 tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Evin Sanat Galerisi
www.evin-art.com