Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Füsun Onur'dan 'Tekir' için sergi

Füsun Onur'dan 'Tekir' için sergi

Füsun Onur'dan 'Tekir' için sergi15 Ekim 2012 - 07:10
En son dünyanın en önemli çağdaş sanat etkinlikleri arasında gösterilen 13. Documenta'ya katılan Füsun Onur, iki sergiyle İstanbullu izleyicinin karşısında.Türkiye'de heykel ve yerleştirme alanının öncü isimlerinden biri olarak gösterilen Füsun Onur'un sergilerinden ilki Maçka Sanat Galerisi'nde izlenebiliyor. Sanatçının "Çeşitlemeler" başlıklı sergisi 1 Aralık'a kadar açık olacak. Öte yandan Onur, Pilevneli Project'te yeni projesi "Tekir'e Ağıt" ile konuk oluyor.

Sanatçının "Tekir'e Ağıt" başlıklı sergisi 17 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında görülebilecek.
Onur sergideki eserlerini 2009 yılında kaybettiği kedisi Tekir'in anısına yaptı. Kaybettiği kedisi Tekir, Onur'un belleğinde bıraktığı izlerle, sanatçının eşyayı bağlamından koparan ve bu şekilde ona yüklediğimiz anlamları sorgulayan tavrıyla sergi mekanına yansıyor.

Günlük hayatta kullanılan eşya, kumaş ve diğer nesneleri, heykelin anıtsallığıyla değiştiren Onur, "Tekir'e Ağıt"ta Tekir'in silüetini çeşili şekillerde el işi kumaşlar üzerinden yansıtıyor. Sanatçı aynı zamanda eşya üzerinden kaybetme, yas, bellek, anı gibi kavramları eserlerine dahil ediyor.