Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Fransa'nın lüks yüzü İstanbul'da

Fransa'nın lüks yüzü İstanbul'da

Fransa'nın lüks yüzü İstanbul'da16 Ocak 2013 - 09:01 | Comité Colbert bünyesinde bulunan Hermès markasının bir enstalasyon çalışması.
16-22 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Colbert Festivali, Comité Colbert üyesi markaların Nişantaşı ve İstinye Park'ta yer alan mağazalarında sanatsal çalışmalar ve tadım aktiviteleri gibi etkinlikler içeriyor
Toplam cirosu 31 milyar euro’yu aşan Bernardaud, Cartier, Chanel, Dior, Hermès, Lacoste, Louis Vuitton'un da aralarında bulunduğu lüks Fransız markalarını çatısı altında buluşturan ve tümüyle sivil bir girişim olan Comité Colbert, 16-22 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul’da Colbert Festivali’ne imza atıyor. “Fransız Lüksünün Modern Yüzü” temasıyla gerçekleştirilecek festival süresince, Comité Colbert üyesi markaların Nişantaşı ve İstinye Park'ta yer alan mağazalarında enstalasyonlar, kreasyon sunumları, vitrin düzenlemeleri, sergiler, tadım aktiviteleri ve özel davetler düzenlenecek.

Festivalle eşzamanlı olarak, bugün, Comite Colbert'in sponsorluğunu üstlendiği ve İstanbul Modern’de düzenlenen "Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar” başlıklı sergi de ziyarete açılacak. Çağdaş Fransız ve Türk sanatçıların ortak yönlerini ve modernliğe yaklaşımlarını yansıtan sergi, 16 Ocak-16 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek.

Festivale Comité Colbert’in üyelerinden Baccarat, Bernardaud, Bonpoint, Cartier, Chanel, Château d’Yquem, Chloé, Christian Dior, Christian Liaigre, Christofle, Ercuis, Eres, Faïenceries de Gien, Hédiard, Hermès, Hôtel Plaza Athénée, Champagne Krug, Lacoste, Leonard, Louis Vuitton, Champagne Perrier-Jouët, Pierre Hermé Paris, Cognac Rémy Martin, Les Arts Décoratifs, Mobilier national - Gobelins, Beauvais, Savonnerie ve Sèvres - Cité de la céramique katılıyorlar.

Festival kapsamında Cartier modern parçalarından oluşan "High Jewellery" başlıklı koleksiyonunu Nişantaşı'ndaki mağazasında; Chloe "L'esprit Chloe. Attitudes" adlı sergisini Beymen İstinye Park'ta; Leonard kreasyonunu Brandroom Nişantaşı'nda izleyiciye sunacak.