Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Fotoğraf günleri başlıyor

Fotoğraf günleri başlıyor

Fotoğraf günleri başlıyor30 Eylül 2012 - 07:09
PhotoWorld Fotoğraf Merkezi, “Hayatımız Fotoğraf” konseptiyle 2010 yılından bu yana gerçekleştirdiği fotoğraf günlerinin bu yıl üçüncüsünü düzenliyor. PhotoWorld Fotoğraf Merkezi'nce 12 - 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik süresince “Banu Vargı Tümay'ın Cumhuriyet Dönemi Fotoğraf Koleksiyonundan Seçmeler” sergisi izlenebilecek.
Etkinlik kapsamında ayrıca Niko Guido, Cengiz Karlıova, Koray Erkaya, Turgut Tarhan, Milliyet gazetesi foto muhabiri Ercan Arslan, Nadir Ede ve Nadir Kayacan’ın slayt gösterileri ve söyleşileri fotoğrafseverlerle buluşacak.

"Banu Vargı Tümay’ın Cumhuriyet Dönemi Fotoğraf Koleksiyonundan Seçmeler" sergisi 12 Ekim Cuma akşamı saat 19.00’da PhotoWorld Fotoğraf Merkezi’nde açılacak. Koleksiyonda yer alan fotoğraflar çoğunlukla ülkemizdeki yaşama bakışları, doğa ve kültür özelliklerini konu alıyor. Dolayısıyla belgesel ve antropolojik özellikleri ile önemli araştırma ve çalışmalara temel oluyor. Ara Güler, Cemal Turgay, Enver Özkahraman, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, Güneş Karabuda, Leon Keribar, Reha Günay, Sami Güner, Sıtkı Fırat, Şemsi Güner'in de aralarında bulunduğu fotoğrafçıların eserlerinin yer aldığı koleksiyon kapsamındaki fotoğraflarda portre, insan manzaraları, çocuk, kentler, kent yaşamı, anıtlar, tarihi çevre, uygarlıklar, sanayi, kır-köy yaşamı, doğa, natürmort, reklam çalışmaları gibi konular yer alıyor.
www.photoworldfotografmerkezi.com
Etiketler: dia  fotoğraf  sergi