Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Fikret Otyam'dan yeni sergi

Fikret Otyam'dan yeni sergi

Fikret Otyam'dan yeni sergi06 Kasım 2012 - 11:11
86 yaşındaki ustanın yeni sergisi "Hoşçakal İstanbul", Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi'nde 7 Kasım-27 Aralık arasında ziyarete açık
Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi Kasım ayında, 69 yıldır resimle uğraşan büyük bir ustayı, 86 yaşındaki Fikret Otyam'ı ağırlıyor. Sanatçının "Hoşçakal İstanbul" adlı sergisi 7 Kasım'da açılacak. Sergi, Otyam ustanın fırçasından tuval üzerine akrilik boyalarla yapılan Anadolu’nun kara gözlü emekçi kadınlarını, dağlarını, derelerini, göllerini, denizlerini, keçilerini, eşeklerini, birbirinden değişik evlerini, kara kıl çadırlarını, pamuk tarlasında ömür tüketenlerini izleyiciyle buluşturuyor.
İstanbul'daki ilk sergisini 1952 yılında İstanbul Maya Sanat Galerisi'nde açan Fikret Otyam'ın bu son sergisi 27 Aralık’a kadar Çırağan Sarayı’nın giriş katındaki Sanat Galerisi’nde izlenebilecek.

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun olan ve burada Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan dersler alan Otyam, 1950 yılında gazeteciliğe başladı. Özellikle Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili yazdığı röportajlarla tanınan Otyam, emekli olduktan snora resme ağırlık verdi. Halen Antalya'nın merkezine 26 km uzaklıkta olan Geyikbayırı köyünde yaşıyor.