Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Fatma Tülin'den natürmortlar

Fatma Tülin'den natürmortlar

Fatma Tülin'den natürmortlar25 Mart 2013 - 09:03
Fatma Tülin, 2011-2013 yılları arası Paris'te gerçekleştirdiği çalışmalardan kendi içinde bütünlüklü bir seçmeyi, "33" adı altında Kare Sanat Galerisi'nde sergiliyor.
Fatma Tülin, 2011-2013 yılları arası Paris'te gerçekleştirdiği çalışmalardan kendi içinde bütünlüklü bir seçmeyi, 26 Mart-30 Nisan tarihleri arasında, Kare Sanat Galerisi'nde sergiliyor.

Sanatçı, çağdaş natürmort olarak yorumladığı bu işlerini, görsel olanla metin ilişkisindeki dengenin metni olumlayan bir biçimde bozulduğu, sözün görüneni aştığı bir dönemde gerçekleştirdiğini belirtiyor. Hem sanatçının, hem sanat izleyicisinin üstüne sürekli yığılan anlam sağanağından yorulduğunu ifade eden Fatma Tülin, eserlerin bir başına kendilerini yeterince ifade edebildiklerini düşünüyor.

Fatma Tülin'in, dönemden döneme kendini tekrarlamadan bir süreklilik oluşturduğu söylrt. Yeni dönem resimlerini içeren "33" başlıklı sergisinde, alışılmadık bir teknik alaşım deneyen, çini mürekkebi ile akriliği tablolarında buluşturan ressam, her zamanki gibi teknik titizliğine devam ediyor.