Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » En pahalı Turner artık 'Roma'

En pahalı Turner artık 'Roma'

En pahalı Turner artık 'Roma'05 Aralık 2014 - 11:12 | 'Rome, From Mount Aventine', J.M.W. Turner, tual üzerine yağlıboya, 1835.
Mike Leigh'nin yönettiği ve başroldeki Timothy Spall'un Oscar'ın güçlü adayları arasında olduğu 'Mr. Turner' filmi, usta ressam JMW Turner'a olan ilgiyi arttırdı. Sanatçının 'Rome, From Mount Aventine'ı daha önceki Turner rekorunu kırdı
İngiliz usta ressam J.M.W. Turner’ın özel sektörde olan son başyapıtlarından biri Sotheby’s düzenlediği bir müzayedede satıldı ve 30.3 milyon sterlinlik satış fiyatıyla sanatçının en pahalıya satılan eseri oldu. 1835 tarihli ‘Rome, From Mount Aventine’ adlı eser için dört alıcı mücadele etti ve satış telefonla kimliği açıklanmayan bir alıcıya gitti. 5-10 milyon sterlin satış rakamı beklenen müzayedede, beklentileri aşan eser bir önceki Turner rekoru olan 29.7 milyon sterlini geçti. 'Rome, From Mount Aventine' ayrıca 20. yüzyıldan önce bir İngiliz ressam tarafından yapılmış en pahalı eser oldu. Romantizm akımının önde gelen isimlerinden Turner’a duyulan ilgi İngiliz yönetmen Mike Leigh’in Cannes’da yarışan ‘Mr. Turner’ adlı filmiyle bugünlerde bir hayli arttı.