Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Elif Uras'ın yeni sergisi Galerist'te

Elif Uras'ın yeni sergisi Galerist'te

Elif Uras'ın yeni sergisi Galerist'te29 Ağustos 2016 - 12:08
Sanatçı Elif Uras, 23 Eylül - 6 Kasım tarihleri arasında yeni sergisi 'Hayal Meyal'i, Galerist'te sergileyecek. Sanatçı son sergisinde bu kez kadınların toplumsal hayattaki yerini inceliyor
Galerist, Elif Uras’ın 'Hayal Meyal' isimli sergisine 23 Eylül - 6 Kasım 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Sanatçının İstanbul’daki üçüncü kişisel sergisi olacak bu sergide son dönem resim ve seramik çalışmaları yer alıyor. Uras’ın son dönem resim ve heykelleri günümüz toplumunda kadının yerine odaklanıyor. Eserleri kadınların evcil, üreten, işgücüne dayalı temsiliyetini yansıtmayı hedefliyor. Galeri sergi metninde, "İşlerde konu edilen kadın kahramanlar iç ve dış mekânlarda içine dönük ve yalnız hemcinsleriyle sosyalleşen biçimde betimlenir. Ancak, bu kahramanlar kadının nesnelleştirilmesine dair indirgemeci bir yorumdan ziyade günümüz küresel ev ekonomisinin üretici ve tüketici birer parçası olarak yansıtılırlar. Bu eserlerde gelenek ile sekülarism ve liberalism gibi modernist ilkelere dair kadın ncülüğünde bir diyalog başlatılarak kamusal ve özel alan arasındaki çizgi durmaksızın yeniden belirlenir," diye belirtiyor. 'Hayal Meyal' sergisi, sanatçının uzun süredir işlediği temalara da yeni bir bakış açısı sunuyor. Sergi aynı zamanda, mekandaki yerleştirilmesiyle de kadın bedeninin ve yaratıcı gücünün yansıtmayı hedefliyor.
 
Sanatçı Elif Uras'ın İznik'te yaptığı çini çalışmalarından biri olan 'Pregnant Haliç II', geçtiğimiz haziran ayında New York Metropolitan Müzesi'nin kalıcı koleksiyonuna katılmıştı. SAHA derneği desteğiyle İznik Çini Vakfı atölyelerinde çalışan sanatçının eseri, koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu tarafından Met'e bağışlandı. 61x32 cm ebatlarındaki sırlı çini 'Pregnant Haliç II', geçtiğimiz sene mayıs ile ekim ayları arasında ABD'nin Connecticut eyaletinde bulunan çağdaş sanat müzesi The Aldrich Contemporary Art Museum'da açılan 'Nicaea' adlı kişisel sergisinde yer almıştı.
Etiketler: Elif uras  Galerist  hayal meyal  sergi  iznik  çini