Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Edoardo Tresoldi Türkiye'ye Geliyor

Edoardo Tresoldi Türkiye'ye Geliyor

Edoardo Tresoldi Türkiye'ye Geliyor02 Ekim 2018 - 11:10
Çağdaş sanatın dünya çapındaki en önemli temsilcilerinden, Edoardo Tresoldi, "Zamanın Ötesinde Tasarım Kaşifleri" etkinliği kapsamında Türkiye'ye geliyor.
Uzay zaman boyutunu aşmak ve sanatla dünya arasında görsel bir diyalog oluşturmak için transparan tel örgü yüzeyler ve endüstriyel malzemeler kullandığı tasarımlarını hayata geçiren Edoardo Tresoldi, Geberit’in davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. Sanatında alan ve alan boyutunu aşmak için şeffaflıkla oynayan ve sanat ile yeryüzü arasında fiziksel sınırlamaları ortadan kaldıran Tresoldi, 9 Ekim Salı İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya gelmeye hazırlanıyor.
 
 
Kamusal alanda gerçekleştirdiği projelerinin tüm detaylarını anlatacak olan Tresoldi, alan ve alan boyutunu aşmak için mesh ve endüstriyel materyallerden oluşan şeffaflık oyunlarıyla mimarlık gibi farklı disiplinlerin nasıl ortağı olduğunu konuklarla paylaşacak.  2013'ten bu yana, ‘genius loci’ (yerin ruhu) ve peyzaj öğeleri çalışması üzerine araştırmalarına odaklanarak kamusal alan projeleri gerçekleştiren Tresoldi,Ocak 2017'de Forbes tarafından 30 yaşın altında en etkili 30 Avrupalı ??sanatçının arasında gösterildi. İtalya'da yaşayan sanatçı, heykeller, sahne tasarımları ve hatta bazen daha kapsamlı yerleştirmeler de yapıyor. Sanatçı son çalışmalarından birisini, Dubai'li ofis Designlab Experience ortaklığıyla, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki bir kraliyet etkinliği için üretti. Archetype isimli çalışma, mimari ve doğanın sürekli ilişki içinde olduğu, insanı tarafından yorumlanmış bir bahçe. Tasarım, 7.000 metrekarelik etkinlik mekanını tamamen kaplıyor. Hem üst taraftan hem de alt tarafından aydınlatılan asma telden kubbeler, kolonlar ve kemerler; yarı geçirgen, hayaletvari bir görünüme sahip. Öte yandan Edoardo Tresoldi, Siponto Arkeoloji Parkı‘nda (İtalya) yer alan erken dönem Hıristiyan kilisesini tel örgüleri kullanarak ayağa kaldırdı. ‘Basilica di Siponto’ adlı restitüsyon çalışması, boşluğun içinde yarattığı transparan hacimle ziyaretçilerin ışık ve gölge oyunları arasında bir deneyim yaşamasını sağlıyor.