Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Edebiyat klasiklerinin sofraları bu fotoğraflarda

Edebiyat klasiklerinin sofraları bu fotoğraflarda

Edebiyat klasiklerinin sofraları bu fotoğraflarda26 Ağustos 2016 - 04:08 | Charles Roux'nun gözünden 'Alice Harikalar Diyarında'nın ünlü çay partisi.
Fransız moda fotoğrafçısı Charles Roux'nun hazırladığı 'Fictitious Feasts', dünyaca ünlü romanların yemek masalarını tasvir ediyor
Fransız moda fotoğrafçısı Charles Roux, edebiyat klasiklerinden yola çıkarak 'Fictitious Feasts' (Kurmaca Ziyafet) isimli bir fotoğraf serisi hazırladı. 'Alice Harikalar Diyarında', 'Sefiller', 'Moby Dick', 'Narnia Günlükleri', 'Kolera Günlerinde Aşk'ın aralarında olduğu dünyaca ünlü edebi eserlerin yemek masalarının tasvir edildiği seride sanatçı görsel kurgusunu kendi hayal dünyasına göre oluşturmuş. Roux, kitap okumanın bireysel bir süreç olduğunu düşündüğü için sofralardaki her ayrıntıyı kendisi hazırlamış.
 
'Sefiller', Jean Valjean'ın fakir sofrasını yansıtan bir fotoğrafla seride yer alıyor.
 
Fotoğraflarında kullandığı eşyaları arkadaşlarından, ailesinden ve antikacılardan aldığını söyleyen fotoğrafçı, fotoğraflardaki yemekleri de kendisi hazırlamış, yeni tarifler öğrenip farklı ülkeleri ziyaret emiş. 
 
Marquez romanı 'Kolera Günlerinde Aşk'ın fotoğrafında tropik yiyeceklere yer veriliyor.