Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Dünyaca ünlü sanatçılarla "Cam Şenliği" başlıyor

Dünyaca ünlü sanatçılarla "Cam Şenliği" başlıyor

Dünyaca ünlü sanatçılarla "Cam Şenliği" başlıyor24 Mayıs 2013 - 12:05
2 Haziran günü Beykoz'da bulunan Cam Ocağı'nda düzenlenecek şenlikte, dünyaca ünlü cam ustası Gianni Toso ve mine ustası Harlan W. Butt sanatseverlerle buluşacak
Cam Ocağı Vakfı tarafından ilk olarak geçtiğimiz yıl düzenlenen Cam Şenliği, bu kez 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Önemli cam ustalarını, cam sanatına gönül vermiş sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirecek olan şenlik, dünyaca ünlü cam ustası Gianni Toso'nun fikirden sanata dönüşen gösterilerine, Amerikalı mine sanatçısı Harlan W. Butt'ın demolarına sahne olacak. Vakfın bahçesinde gerçekleştirilecek şenlikte cam ve el sanatı meraklıları uygun fiyatlı eserlere sahip olma fırsatı da bulacak.

500 yıllık mirasın takipçisi: Gianni Toso

500 yıllık camcılık geçmişine sahip İtalyan bir ailenin mensubu olan Gianni Toso, muhteşem yeteneğini, cam sanatıyla ilgili tecrübelerini, sanat ve zanaatı birleştirerek sanatseverlerle paylaşacak. Cam sanatı ustalarının sergileyeceği gösterilerin yanı sıra çocuklara özel atölye çalışmaları, boncuk yapımı, füzyon, sıcak cam da top üfleme, masterkids etkinlikleri ve yüz boyama gibi birçok renkli etkinlik şenlik kapsamında sanatseverleri bekliyor.



Cam Ocağı Vakfı’nın Riva Nehri kıyısında bulunan geniş bahçesinde gerçekleşecek olan Cam Şenliği’nde Harlan W. Butt ve Umut Demirgüç Mine, Mehmet Kömürcü Sıcak Cam, Ahmet Özdeniz Boncuk Gösterileri ile şenliğe zenginlik katacaklar.

Tarih: 2 Haziran Pazar günü, saat; 11.00-18.00
Adres: Adres: Köyiçi Cad. 72/A 34829 Öğümce – Beykoz - İstanbul