Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Dünyaca ünlü fotoğrafçıdan sergi

Dünyaca ünlü fotoğrafçıdan sergi

Dünyaca ünlü fotoğrafçıdan sergi23 Ekim 2012 - 06:10
Alman firması Immagis, dünyanın en ünlü fotoğrafçılardan Joachim Schmeisser'in resimleriyle ilk galerisini açtı
Alman Immagis firması, Türkiye'deki ilk sanat galerisini Kadıköy, Moda'da, Joachim Schmeisser'in "In The Realm of Light" adlı sergisiyle açtı. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Joachim Schmeisser’in sergilenecek eserleri arasında yetim fil yavruları fotoğraflarının yanı sıra ilk defa yayınlanacak olan Hadzabe fotoğrafları da yer alacak.
Joachim Schmeisser yavru fillerle gerçekleştirdiği çekimi şöyle anlatıyor: “Kenya’da bulunan The David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) kampında sabahın erken saatlerinden itibaren yavru filleri gözlemliyorduk. Bu tarif edilemez bir tecrübe. Yavru filler aynen küçük çocuklar gibi, ne yapacakları önceden kestirilemiyor. Hareketleri ve yaptıkları sürekli değişiyor. Fillerden beklenmeyecek şekilde hızlı ve atik hareket ediyorlar. Bu özellikleri onların istenen şekilde fotoğraflanmalarını da oldukça zorlaştırıyor. Uzun süre onları gözlemleyince farkediyorsunuz ki aynı insanlar gibi onların da hepsinin farklı karakterleri var.”

Joachim Schmeisser’in yetim filler fotoğraflarının yanı sıra Tanzanya’nın etnik halkı Hadzabe’leri görüntülediği fotoğraflar da İstanbul’daki serginin en ilgi çekici konularından olacak. İlk defa yayınlanacak olan bu fotoğraflar Tanzanya’da Eyasi nehri kıyısında yaşayan Hadzabe halkının arasında çekildi. Hadzabeler, Tanzanya’nın vahşi doğada yaşayan yerli halklarından. Binlerce yıldır aynı yerde ve aynı yaşam şekliyle hayatlarını sürdüren Hadzade’lerin en büyük özelliği avcı toplum olmaları. Küçük gruplar halinde yaşayan ve çalıları ev olarak kullanan bu halkın temel gıda kaynakları avcılık ve bal ile meyve toplayıcılığı. Schmeisser'in sergisi 3 ay süreyle izlenebilecek.