Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Dört usta sanatçı Ordu’da

Dört usta sanatçı Ordu’da

Dört usta sanatçı Ordu’da06 Mayıs 2016 - 10:05
Ordu'da doğup büyümüş dört usta sanatçı, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Sadık Karamustafa, Emin Öztürk ve Uğurcan Ataoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde 30 Mayıs'a kadar görülebilecek bir sergi açtı
Ordu’da bu yıl açılan Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, dört usta sanatçıyı ağırlıyor. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Sadık Karamustafa, Emin Öztürk ve Uğurcan Ataoğlu’nun eserleri ‘Ordu’ adlı sergide 30 Mayıs’a dek görülebilecek. Sanatçıların farklı serilerinden eserlerinin yer aldığı sergi, dördü de Ordu’da doğup büyümüş olan sanatçıların, çocukluklarının geçtiği şehirde gerçekleştirdikleri bir proje olması bakımından önem taşıyor. Sergiyi hazırlayan Uğurcan Ataoğlu, sergi kataloğundaki yazısında, “Dördümüz de Ordu’da doğup büyüdük. Emin Öztürk hariç hepimiz İstanbul’da yaşıyoruz. Hazırladığımız bu ortak sergi şimdiye kadar yaptığımız resim, illüstrasyon ve grafik tasarım çalışmalarından seçtiğimiz işlerden oluşuyor. Sergide yer alan işlerde doğduğumuz şehirle olan bağımızın farklı yoğunluktaki izleri var. Hem kendimize hem de izleyenlere soruyoruz: ‘Bu işleri yapmamızı sağlayan aynı coğrafyanın zekası mı, yoksa aynı zekanın coğrafyası mı?’” diye belirtiyor.
 
 
Yazıda Ordu’nun daima göç almış ve göç vermiş bir şehir olduğunu belirten Ataoğlu kendi göç hikâyelerini de kast ederek, “Göç etmek zorunda bırakılmış bir insanın kalbi asla göç etmiyor,” diyor. Sergi Karadeniz’deki sanatseverleri bekliyor.