Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Dört Çinli sanatçı Salt'ta buluştu

Dört Çinli sanatçı Salt'ta buluştu

Dört Çinli sanatçı Salt'ta buluştu24 Mayıs 2013 - 07:05
Ai Weiwei, Frog King Kwok, Tehching Hsieh ve Martin Wong'un ortak sergisi Salt Beyoğlu'nda ziyaret edilebilirSalt Beyoğlu'nun yeni sergisi "Taiping Tianguo, Olası Karşılaşmalar Tarihi" 1980’ler ve 1990’ların başlarında New York’ta yaşamış dört sanatçı arasındaki gerçek, somut ve aynı zamanda belirsiz bağlantıları inceliyor.

Sergi, Hong Kong’daki Para/Site Art Space’in ardından ilk kez SALT Beyoğlu’nda yer alıyor. Sergi sanat pratiklerini New York’ta biçimlendirmiş dört Çinli sanatçıya odaklanıyor: Ai Weiwei, Frog King Kwok, Tehching Hsieh ve Martin Wong. Ai Çin’den, Kwok Hong Kong’dan, Hsieh Tayvan’dan, Wong San Francisco’dan; 1970’lerin sonları ile 1980’lerin başlarında New York’a taşınmışlar. Ai, Kwok ve Wong, 1990’ların başlarında New York’tan ayrılmış. Hsieh ise hâla orada yaşıyor.

Bu dört sanatçı arasında belirli bağlar bulunuyor. Örneğin, Ai’nin New York'ta çektiği fotoğraflarda Hsieh’i görmek mümkün; Hsieh’in efsanevi “One Year Performances” serisine Kwok bazı önemli katkılarda bulunmuş; Kwok, Wong ve Ai ile Soho’da işlettiği KWOK Gallery’de tanışmış.

Salt Beyoğlu'nun yeni sergisi "Taiping Tianguo, Olası Karşılaşmalar Tarihi" 11 Ağustos'a kadar ziyarete açık olacak.