Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Diego Rivera eseri 15,7 milyon dolara satıldı

Diego Rivera eseri 15,7 milyon dolara satıldı

Diego Rivera eseri 15,7 milyon dolara satıldı23 Mayıs 2016 - 11:05 | Diego Rivera, 'Tehuantepek'te Dans', tuval üzerine yağlıboya, 163*200 cm, 1928, Eduardo Costantini koleksiyonu.
Rivera'nın 1928 tarihli tablosu 'Tehuantepek'te Dans', özel satışla Arjantinli koleksiyoncu Eduardo Costantini'nin oldu
Latin Amerikalı ressam Diego Rivera'ya ait bir tablonun 15,7 milyon dolara satıldığı bildirildi.
 
Philips Müzayede Evi'nden yapılan açıklamaya göre, Meksikalı ressamın 'Dance in Tehuantepec' (Tehuantepek'te Dans) adlı eseri, özel bir satışla  Arjantinli koleksiyoncu Eduardo Costantini'ye 15,7 milyon dolara satıldı.
 
Rivera'nın tablosu, Latin Amerikalı bir ressama ait en yüksek fiyata  alıcı bulan tablo oldu. Rivera'nın eşi Frida Kahlo'ya ait 'Two Nudes in the  Forest' (Ormanda İki Çıplak) adlı eser, geçen ay New York'taki açık artırmada 8 milyon dolara alıcı bulmuştu.
 
Koleksiyoncu Eduardo Costantini, Associated Press'e yaptığı açıklamada, tabloya sahip olmak için 20 yıl beklediğini söyledi. Costantini, 1995'te Sotheby's'de yapılan bir açık artırmada eseri satın alamadığını, eserin  daha sonra gözden kaybolduğunu belirtti.
 
Buenos Aires Latin Amerika Sanat Müzesi'nin kurucusu ve başkanı Costantini, "Tabloyu kimin aldığı ve nerede olduğunu hep merak ettim" dedi. Eseri gelecek aart ayından itibaren müzede sergilemek istediğini ifade eden Costantini, tablonun kış aylarında Philadelphia Sanat Müzesi'nde, aart ayında da Madrid'de sergileneceğini aktardı.
 
Rivera'nın 1928'de tamamladığı eser, bir muz ağacı altında geleneksel halk dansı 'zandunga'yı yapan bir grup dansçıyı tasvir ediyor. 2 metreye 163 santimetre boyutlarındaki eser, sanatçının yaptığı en büyük eserler arasında  bulunuyor.
 
Eser, ilk defa 1930'da New York Metropolitan Sanat Müzesi'nde sergilenmişti.