Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » David Hockney'nin biyografisi yayınlanacak

David Hockney'nin biyografisi yayınlanacak

David Hockney'nin biyografisi yayınlanacak01 Eylül 2014 - 05:09
20. YY. sanatının önemli isimlerinden İngiliz sanatçı David Hockney’nin yeni biyografisi yazıldı

Özellikle pop art akımına yaptığı katkılarla 20. YY. sanatında önemli bir yere sahip olan sanatçı David Hockney’nin yeni biyografisi yazıldı. Yazar Christopher Simon Sykes’a, Hockney’nin yazılarına ve yakın çevresine ulaşıp sanatçının hayatıyla ilgili detayları toplaması için Hockney tarafından izin verildi. Sykes'ın sanatçının eserlerine, defterlerine, günlüklerine ve arkadaşlarıyla ailesine ulaşarak yazdığı  “A Pilgrim’s Progress” sanatçının hayatını 1975 yılından başlayarak anlatıyor.

 

Hockney’nin batı Londra ve Los Angeles stüdyoları arasında mekik dokuduğu 1975 yılıyla başlayan kitap, sanatçının “My Parents” gibi popüler eserlerinin hikayelerini de anlatıyor. Hockney’nin 1977’de annesi Laura ile babası Kenneth’ı resmettiği portre bu yaz İngiltere’de yapılan kamuoyu yoklamasında, reklam panolarında en çok görülmek istenen İngiliz sanat eseri seçildi.

 

Kitapta Hockney’nin isteksizce kabul ettiği Beyaz Saray’daki akşam yemeğine de değiniliyor. Reaganlar’ın ev sahipliği yaptığı, Prens Charles ve Prenses Diana onuruna verilen yemeğe katılan Hockney, kendisini Diana, Ronald Reagan, Jacques Cousteau ve Mikhail Baryshnikov'un da aralarında bulunduğu misafirlerle aynı masada bulduğunda dehşete düşüyor.

 

“A Pilgrim’s Progress” Eylül ayı içinde yayımlanacak.