Contemporary Istanbul başlıyor
12 Kasım 2014 - 10:11İstanbul’un uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, bugün gerçekleşecek ön gösterim ve açılışla başlıyor. Dokuzuncu kez düzenlenen fuar 13-16 Kasım tarihleri arasında 520 sanatçı, 23 ülkeden 108 çağdaş sanat galerisi ile beraber 70.000’den fazla ziyaretçiyi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi’nde ağırlamayı hedefliyor
FİSUN YALÇINKAYA
İstanbul'un uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, bugün gerçekleşecek ön gösterim ve açılışla başlıyor. Dokuzuncu kez düzenlenen fuar 13-16 Kasım tarihleri arasında 520 sanatçı, 23 ülkeden 108 çağdaş sanat galerisi ile beraber 70.000’den fazla ziyaretçiyi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi’nde ağırlamayı hedefliyor. Fuara Türkiye'yle beraber Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve Uzak Doğu’dan galeri, sanat grubu ve sanatçılar katılıyor. Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, dün düzenlenen basın toplantısında tanıtılan fuar hakkında “9. Contemporary Istanbul ile, yeni bir üretim alanı ve sanat kuruluşu oluşturduğumuz için gururluyuz. CI, yeni ve çağdaş Türk sanatının arkasında duruyor. Geçmişe ya da bugüne doğru değil, geleceğe doğru ilerliyoruz. Biz ilham verenin, yeninin takipçisiyiz," dedi. Fuar bu yıl çok sayıda galerinin standının yanı sıra farklı bölümlerle de izleyenleri karşılıyor.
Fuarda üç farklı küratöryel sergi yer alıyor. Bu kapsamda Dr. Michael I. Jacobs’ın gözünden Çin video sanatını görüleceği “Now You See” sergisi, CI 2014 CI Program Direktörü Dr. Marcus Graf tarafından gerçekleştirilen CI 90 Minute Shows ve Hasan Bülent Kahraman küratörlüğünde gerçekleşecek Nuri Bilge Ceylan fotoğraf sergisi yer alıyor. Ayrıca fuar kapsamında video ve yeni medya sanatlarının gösterileceği Plug-in bölümü de ziyaretçileri bekliyor. Fuarın en büyük yeniliği ise CI Editions bölümü. Bu kapsamda sanatçıların fuar için ürettiği sınırlı sayıda basılan özel işler satışa sunulacak. Bu bölümde Mustafa Horasan, Hale Tenger, Buğra Erol, Fırat Engin, Orhan Cem Çetin, Ali Emir Tapan, Ardan zmenoğlu, Ahmet Polat, Erdoğan Zümrütoğlu, Gözde Türkkan, Book Lab, Seçkin Pirim, Ahmet Duru, Selçuk Ceylan, Sıtkı Kösemen, zlem Günyol ve Mustafa Kunt'un eserleri yer alıyor.