Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Contemporary için geri sayım

Contemporary için geri sayım

Contemporary için geri sayım 27 Ekim 2012 - 07:10
Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul Kasım'da başlıyorTürkiye’nin en kapsamlı uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 22-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Nihal Martlı'nın eseri.


Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding’in üstlendiği Contemporary Istanbul’a bu yıl 55’i yurtdışı, 45’i yurt içi olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisi ve 600 sanatçı katılacak. Etkinlik dünyanın en prestijli galerileri arasında sayılan Marlborough Gallery, Haunch of Venison, MaM-Mario Mauroner Contemporary Art'ı da ağırlayacak.

Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan Contemporary Istanbul, bu sene “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden galerilere, sanatçılara, küratörlere, sanat eleştirmenlerine ve koleksiyonerlere yer veriyor. CI Dialogues Konferans Serisi’nde aynı zamanda Orta ve Doğu Avrupa’dan sanat profesyonelleri de konuşmacı olarak konuk edilecek.
Dieter Mammel - Angelina
Hollanda - Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı kutlamaları kapsamında, Mondriaan Fund ve Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle Hollandalı galeriler fuar sırasında Hollanda’dan çağdaş sanatı temsil edecekler. Hollanda’dan yeni medya ve video sanatının son dönem örnekleri özel bir seçkiyle izleyicilerle buluşacak. CI Dialogues konferans programı kapsamında bir gün “Art as a Collaborative Space” teması altında Hollanda’dan ve Türkiye’den konuşmacılara ayrılacak.

Contemporary kapsamında 2012 yılında ilk defa hayata geçecek olan bir proje ise Art Istanbul projesi. Bu proje kapsamında, İstanbul'daki sanat galerilerinin açılışlarını, yeni sergilerini CI'ya denk getirmesi sağlandı. Böylelikle Art Istanbul haftası birçok kültürel aktivite, sanat etkinliği, çağdaş sanat sergileri, yeni kültürel sunular, tartışmalar ve eğitim programlarına erişim sağlayacak.

Fuarda bu yıl 100 milyon doların üzerinde eserin satışa sunulacağı ve bunların yüzde 70'inin alıcı bulacağı düşünülüyor.Contemporary İstanbul’da geçen yıl 80 milyon TL değerinde 3 bin eser sergilendi, ilk 2 günde sergilenen eserlerin % 42’si sahiplerini buldu.