Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Cité Des Arts sanatçısını bekliyor

Cité Des Arts sanatçısını bekliyor

Cité Des Arts sanatçısını bekliyor05 Kasım 2012 - 07:11 | Ferhat Özgür'ün "Yeni Pilot" isimli çalışması.
Paris Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programının Ocak-Nisan 2013 dönemi için başvurular kabul edilmeye başladıParis Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programının Ocak-Nisan 2013 dönemi için başvurular kabul edilmeye başladı. İKSV tarafından yürütülen ve 2029 yılına dek kesintisiz devam edecek misafir sanatçı programına katılacak sanatçılar, 7 kişilik seçici kurul tarafından belirleniyor.

Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programına davet edilecek sanatçıların seçimi, İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle yapılıyor. Başladığı 2009 yılından bu yana 4 aylık süreçlerde başvuruları açan İKSV, bundan böyle başvuruları tüm yıl boyunca kabul edecek.

Seçilen sanatçı Cité des Arts Atölyesi'nde yaşayacak

Ocak-Nisan, Mayıs-Ağustos ve Ekim-Aralık dönemlerinde Cité des Arts Atölyesinde yaşayacak olan sanatçıların seçimi için portfolyoların başvurulmak istenen dönemden iki ay önce gönderilmesi, sanatçıların o dönem için seçime katılmasına yeterli olacak. Ocak-Nisan 2013 dönemi misafir sanatçı programına katılmak isteyen sanatçıların başvurularını 5 Kasım 2012 Pazartesi akşamı saat 17:00'ye kadar mail yolu ile citedesarts@iksv.org adresine iletmesi gerekiyor.

Cité Internationale des Arts'ın misafir sanatçı programının bir diğer üyesi Riel Hilario'nun eseri.


Paris'te yer alan Cité Internationale des Arts, aynı anda ev sahipliği yaptığı 350 sanatçıya, tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra, çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor. Çeşitli coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumda, Almanya'nın 20, İsviçre'nin 17, Çin'in 16, Japonya'nın 14, İran'ın 4 atölyesi bulunuyor.

Programın 2012 yılındaki üçüncü konuğu Ferhat Özgür

Paris Cité Internationale des Arts tarafından yürütülen misafir sanatçı programının 2012 yılındaki üçüncü konuğu Ferhat Özgür, Cité des Arts'daki çalışmalarını Ocak ayına kadar sürdürecek. Ocak-Nisan, Mayıs-Ağustos ve Eylül-Aralık dönemleri için her yıl üç kere gerçekleşecek olan sanatçı seçimlerine başvuru duyuruları İKSV'nin web sitesinden takip edilebilecek.