Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Çıplak performans yargı önünde

Çıplak performans yargı önünde

Çıplak performans yargı önünde16 Aralık 2016 - 12:12 | De Robertis'in 27 Mart 2016'da Maison Européenne de la Photographie'de gerçekleştirdiği performansı, tutuklanmasına sebep olan olaylardan biri.
Lüksemburglu sanatçı Deborah de Robertis, çeşitli müze ve galerilerdeki çıplak performansları sebebiyle hakim önüne çıktı
Lüksemburglu sanatçı Deborah de Robertis, Paris’te çeşitli müzelerde izinsiz olarak sergilediği çıplak performansları nedeniyle tutuklanmasının ardından 13 Aralık’ta mahkemede yargılandı. Mahkemede 2 bin Euro para cezasına çarptırılan performans sanatçısının bir sonraki duruşması Mart 2017’de olacak. 
 
De Robertis'in performanslarının biri, 27 Mart 2016 tarihinde Paris’te bulunan ‘Maison Européenne de la Photographie’ isimli galeride gerçekleşti. Galeride o dönem yer alan Bettina Rheims sergisi sırasında gerçekleştirdiği performans Robertis’in tutuklanmasına yol açtı. Robertis yarı çıplak sergilediği performansta İtalyan aktris Monica Bellucci’nin sanatçı Bettina Rheims tarafından çekilen fotoğrafını canlandırmıştı. 2016 yılında Guimet Müzesi'nde yaptığı 4. performansında, Japon sanatçı Nobuyoshi Araki’nin eserlerinden esinlendiği performansı müzenin güvenlik görevlileri tarafından durdurulmuştu.