Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Çin'de iki büyük sanat alanı

Çin'de iki büyük sanat alanı

Çin'de iki büyük sanat alanı11 Ekim 2012 - 07:10
Çin'in Şangay kentinde aslında Expo' 2010 için inşa edilmiş olan iki bina, şehre müze olarak kazandırıldıThe Art Newspaper'ın haberine göre, Çin'in milli bayram günü olan 1 Ekim'de Şangay'da Çin Sanat Sarayı açıldı. Çin Sanat Sarayı, daha önce şehirde düzenlenen Expo' 2010'da Çin Pavyonu olarak kullanılmıştı. Binanın kıyısına kurulu olduğu Huangpu Nehri'nin karşı kıyısında ise, yine Expo zamanında En İyi Şehir Uygulamaları Alanı olarak kullanılan eski bir fabrika, "Sanat Enerji Santrali" adıyla açıldı.

27 ayrı salonuyla toplam 64000 metrekarelik sergi alanına sahip Çin Sanat Sarayı, ülkenin en büyük sanat müzelerinden biri. Müze küratörleri, çağdaş Çin sanatının kökenlerini ve gelişimini gösterecek klasik eserleri, hükümete ait sanat firmaları ve müzelerden toplamayı ve sergilemeyi planlıyorlar.

Sanat Enerji Santrali ise anakarada Çin devletine ait ilk çağdaş sanat müzesi olma özelliği taşıyor. 41200 metrekarelik binanın yaklaşık 9000 metrekarelik bir sergi alanı bulunuyor. Sanat Enerji Santrali, 2 Ekim 2012 - 31 Mart 2013 tarihleri arasında Şangay Bienali'ne ev sahipliği yapacak ve akabinde bir Andy Warhol retrospektifini konuk edecek.