Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Christie's'ten Dubai çıkarması

Christie's'ten Dubai çıkarması

Christie's'ten Dubai çıkarması27 Eylül 2012 - 07:09
Dünyanın önemli müzayede evlerinden biri olan Christie’s, Dubai'de düzenleyeceği müzayedesinde Türkiye'den sanatçılara da yer veriyor. Christie's'in 23 ve 24 Ekim'de Dubai'deki Emirates Tower Hotel'de gerçekleştireceği Türk, Arap, İran Modern ve Çağdaş Sanat Müzayedesi’nde Ahmet Elhan, Azade Köker, Murat Germen, Ramazan Bayrakoğlu’nun da aralarında bulunduğu sanatçıların eserleri satışa sunulacak.

İlk bölümü 23 Ekim akşamı yapılacak olan müzayedede Türkiye'den yer alan önemli eserlerinden biri, Ramazan Bayrakoğlu’nun (1966) "Sandra" isimli portre çalışması. Sanatçının pleksiglas üzerine endüstriyel akrilik boya ile boyayarak resmi fotoğrafa dönüştürdüğü çalışmasının müzayedeye çıkış fiyatı 30 bin ila 35 bin dolar arasında değişiyor. Bayrakoğlu’nun ağırlıklı olarak siyah-beyaz fotoğraf estetiğini kullanarak oluşturduğu portresinin yüksek bir rakama satılacağı konuşuluyor. Müzayedenin dikkat çeken bir diğer eseri ise Ahmet Elhan'a ait. Sanatçının 2011 tarihli "Yerler" serisinden "Mavi Oda" isimli çalışmasının tahmini satış değeri 50 bin - 80 bin dolar. Elhan, bu fotoğrafını, geniş bir alanın binlerce farklı açıdan çekitiği fotoğraflarının bir araya getirerek oluşturdu.

Müzayedede ayrıca İrfan Önürmen'in "Gazze" sergisinden isimsiz eseri 30 bin - 40 bin dolar, Murat Germen’in puslu Dubai gökyüzünü tasvir ettiği "Bir Zamanlar Dubai"de isimli fotoğrafı ise 25 bin - 30 bin dolar fiyat aralığında satışa sunulacak.
Müzayedenin 24 Ekim akşamı yapılacak olan ikinci bölümünde ise fiyatları 2 bin dolardan başlayan eserler satışa çıkacak. Bu eserler arasında Banu Birecikligil'in "Cake Town / Pasta Şehir"i (6 bin - 8 bin dolar), Sabire Susuz'un "Mavi Akrep"i (10 bin -15 bin dolar) da yer alıyor.