Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Çanakkale'den İstanbul'a sanat için yürüyorlar

Çanakkale'den İstanbul'a sanat için yürüyorlar

Çanakkale'den İstanbul'a sanat için yürüyorlar01 Eylül 2015 - 01:09
14. İstanbul Bienali'nden aldıkları ilhamla Çanakkale'den yola çıkan iki sanatçı, denizden aldıkları tuzlu suyu İstanbul'a getirmek için yürüyor
FİSUN YALÇINKAYA 
 
İstanbul'daki sanat dünyası, 14. İstanbul Bienali için hazırda bekleyedursun, bienal, henüz başlamadan farklı sanat etkinliklerine ilham verdi. Çanakkale'den 28 Ağustos'ta yola çıkan iki sanatçı, denizden aldıkları tuzlu suyu 5 Eylül'de İstanbul'a getirmek için yürüyerek Çanakkale'den buraya geliyorlar.
 
Sanatçılardan Fatih Balcı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümünde akademisyen. Recep Aksu ise yine aynı bölümden mezun bir ressam. Çanakkale'li iki sanatçı hiçbir taşıta binmeden yolculuklarını tamamlayacak bu sürede geceleri kamplarda ya da otellerde konaklayacak ve düzenli aralıklarla molalar verecekler.
 
Süreci ise sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar. İki sanatçı amaçlarını şöyle özetliyor: "Amacımız günümüzde sanatçı olmanın ve görünür hale gelmenin ne kadar güç olduğunu sembolik olarak bu performansla ifade etmektir. İstanbul Bienaline vardığımızda iki şişe deniz suyumuzu ilgililere teslim etmek istiyoruz. Performansımız günümüzde sanatçı olmanın ne kadar güç bir şey olduğunu sembolik bir ifadesi."