Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Çanakkale’de ‘bienal’ rüzgarı

Çanakkale’de ‘bienal’ rüzgarı

Çanakkale’de ‘bienal’ rüzgarı01 Ekim 2012 - 07:10
Çanakkale’de bu yıl 3. Kez düzenlenen Uluslararası Çanakkale Bienali, Türkiye ve dünyadan pek çok sanatçıyı izleyiciyle buluşturuyor.Genel Sanat Yönetmenliği’ni Beral Madra’nın üstlendiği 3. Uluslararası Çanakkale Bienali başladı. 3 Kasım’a kadar sürecek olan bienal, günümüzün siyasal, ekonomik ve toplumsal gerçeklerini sorgulayan, irdeleyen ve eleştiren sanat yapıtlarını bir arada sunuyor. Küratörler, Fırat Arapoğlu, Seyhan Boztepe ve Deniz Erbaş, Mısır’dan Fransa’ya, Rusya’dan İngiltere’ye farklı coğrafyalardan önde gelen sa-natçıları, Adana’dan Ankara’ya, İstanbul’dan Mardin’e uzanan Türkiye coğrafyasından farklı kuşak¬lardan isimleri bienal çatısı altında bir araya getirdi.

Ana mekanları Eski Otogar Binası ve Deposu olan bienalde, Yeşim Ağaoğlu, Murat Akagündüz, Fikret Atay, Serhat Kiraz, Ali İbrahim Öcal, Ferhat Özgür, Neriman Polat, Çağrı Saray, Pınar Yolaçan’ın da aralarında bulunduğu sanatçıların çalışmaları izlenebiliyor.
Bienal kapsamındaki paralel etkinlikler ve mekana özel sanatçı projeleri Korfmann Kütüphanesi, Ermeni Kilisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nin yanı sıra kamusal alanlarda izleyici karşısına çıkıyor.
Etiketler: beral madra  bienal  çanakkale