Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Cameron'un doğum yılı iki sergiyle kutlanıyor

Cameron'un doğum yılı iki sergiyle kutlanıyor

Cameron'un doğum yılı iki sergiyle kutlanıyor24 Eylül 2015 - 11:09 | Virginia Woolf'un annesi Julia Prinsep Jackson, Cameron'ın yeğeni ve en sevdiği modeliydi.
Altı çocuk doğurduktan sonra 40 yaşında fotoğrafçılığa başlayan, 19. YY'ın en önemli fotoğrafçılarından Julia Margaret Cameron'ın 200. doğum yılı Londra'da iki sergi ile kutlanıyor
40 yaşından sonra fotoğrafa başlayan altı çocuk annesi fotoğraf sanatçısı Julia Margaret Cameron, fotoğraf tarihinin kuşkusuz en büyük efsanelerinden biri. 19. YY.'ın en önemli fotoğraf sanatçılarından olan Cameron, teknik kusursuzluktan çok uzak olmasına rağmen duygu bakımından güçlü fotoğraflarıyla sanat tarihinde kendine özel bir yer edindi. Portrelerini çektiği isimler arasında bilim adamı Charles Darwin ve şair dostları Alfred Lord Tennyson, Henry Wadsworth Longfellow, Virginia Woolf'un annesi Julia Prinsep Jackson da yer aldı. İngiliz sanatçının 1815'teki doğum yılı bu sene Londra'da iki sergiyle kutlanıyor. Londra'daki Bilim Müzesi'nde 'Julia Margaret Cameron: Influence and Intimacy' sergisi bugün açılıyor. 'Julia Margaret Cameron' adlı daha geniş kapsamlı bir sergi ise Victoria&Albert Müzesi'nde 28 Kasım'da açılacak.