Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Cambridge Düşesi'nin portresi şaşırttı

Cambridge Düşesi'nin portresi şaşırttı

Cambridge Düşesi'nin portresi şaşırttı11 Ocak 2013 - 03:01
Kate Middleton, ya da resmi ismiyle Cambridge Düşesi Catherine'in Londra Ulusal Portre Galerisi'nde sergilenmek üzere portresi yapıldıİngiltere prensi William'ın eşi, Cambridge Düşesi Catherine'in ilk resmi portresi sergilenmeye başladı. Kate Middleton'ın "müthiş" olarak betimlediği portre, Londra'da bulunan İngiltere Ulusal Portre Galerisi'nde sergilenecek.

Ressam Paul Emsley tarafından yapılan büst portre, Middleton'ı sanatçının alamet-i farikası olan karanlık bir arkaplan önünde betimliyor. Middleton kendi önerisiyle, portrede tacını takarak resmi kimliğiyle değil, doğal kişiliğiyle yer almış.

Prens William ve Kate Middleton'ın portrenin açılışında resmi son derece güzel buldukları bildirildi.

"31 değil, 51 yaşında gösteriyor!"

Ancak İngiliz halkı ve basını, dük ve düşes ile aynı fikirde değil. İngiliz gazetesi Guardian'ın Twitter'dan düzenlediği okur anketine katılanlar, portrenin Middleton'ın yaşına 10 yaş daha eklediğini, normaldeki görüntüsünden çok daha yaşlı ve sönük gözüktüğünü belirttiler.

Portrenin ressamı Paul Emsley de, portreyi çizerken tek bir sorunla karşılaştığını, bunun da Kate Middleton'ın gençliği ve güzelliği olduğunu belirtmişti.