Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Çağdaş sanatın usta isimleri müzayedede

Çağdaş sanatın usta isimleri müzayedede

Çağdaş sanatın usta isimleri müzayedede07 Nisan 2014 - 12:04 | Fransız ressam Bernard Buffet'nin 1960 tarihli 'Şapkalı kadın' (Femme au grand chapeau) adlı tablosu müzayedede satışa sunulacak eserler arasında.
Antik A.Ş. tarafından düzenlenen, Türkiye'den ve dünyadan farklı isimlerin eserlerini buluşturan müzayedede 170 eser satışa sunulacak
Çağdaş sanatın önde gelen örnekleri 12 Nisan'da Antik A. Ş. tarafından düzenlenecek bir müzayedede meraklılarıyla buluşacak. Türkiye'den ve dünyadan farklı isimlerin eserlerini buluşturan müzayedede 170 eser satışa sunulacak. Müzayedede çağdaş Türk resminin usta isimlerinden Erol Akyavaş, Fahrel Nisa Zeid, Burhan Doğançay, Mübin Orhon, Orhan Peker, Cihat Burak'ın aralarında olduğu isimlerin eserleri yer alıyor. Usta sanatçı Erol Akyavaş’ın 'Kuşatma' serisinin son eseri, müzayedede ilk kez satışa sunulacak. Sanatçının aile koleksiyonundan müzayedeye gelen eser, Akyavaş’ın 1982 New York döneminden ve açılış fiyatı 400 bin TL.
 
Müzayedede yer alan diğer görkemli eser, geçtiğimiz Ekim ayında Dubai’de 5.7 milyon liraya satılarak en değerli Çağdaş Türk sanatçısı dünya rekorunu kıran Fahrünissa Zeid’in tuval üzerine yağlıboya bir portre çalışması. Eser, 400 bin TL açılış fiyatı ile müzayedeye çıkacak. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz usta isim Burhan Doğançay’ın Çağdaş müze koleksiyonlarında yer alan 'Kapı' serisinden bir başyapıtı ile kurdeleler serisinden 3 eseri müzayedede satışa sunuluyor. İlk kez bir müzayedede satışa sunulacak bir başka eser ise, Cihat Burak’ın 'Kediler' konulu eseri.
 
Özel koleksiyonlardan oluşan müzayedede Türk sanatçıların yanı sıra Bernard Buffet, Julian Opie, Arman, Francis Bacon gibi uluslararası üne sahip sanatçıların eserleri yer alıyor. Ünlü Fransız ressam Bernard Buffet’nin 'Şapkalı Kız' konulu tablosu 200 bin TL açılış fiyatına sahip, Julian Opie’nin 'Yürüyen kız' konulu panel üzerine eseri 65 bin TL açılış fiyatı ile müzayedede yer alıyor. Satışa sunulacak eserler  3 - 12 Nisan tarihleri arasında Artam Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir. Olgaç Artam tarafından yönetilecek müzayede 12 Nisan 2014 saat 15:00’de Antik Palace’da gerçekleşecek.
 
Özel bir seçki
 
Müzayedenin yöneticiliğini üstlenecek Antik A.Ş.'nin yönetim kurulu üyesi Olgaç Artam, "Müzayede için çok özel bir seçki hazırladık," diyor. Artam'la müzayede hakkında yapılmış bir söyleşi Milliyet Sanat'ın bu Nisan sayısında yer alıyor.