Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Botticelli çizimine rekor fiyat

Botticelli çizimine rekor fiyat

Botticelli çizimine rekor fiyat11 Temmuz 2014 - 12:07
Son yüz yıl içinde satışa çıkan ilk Sandro Botticelli çizimi olan “Study for a Seated Joseph”, Londra’daki müzayedede 1.3 milyon sterline alıcı buldu.

Independent'ın haberine göre, Sotheby’s müzayede evi tarafından satışa çıkarılan Botticelli çizimi bir rekora imza atarak 1.3 milyon sterline alıcı buldu. 1480’lerde resmedilen “Study for a Seated Joseph” isimli çizim sakallı İncil figürünü sağ elini başına yaslamış şekilde düşünceli bir pozda otururken gösteriyor. “Venüs’ün Doğuşu” şaheseriyle tanınan İtalyan Rönesans ressamı Botticelli’nin bu çiziminin, sanatçının kağıt üstündeki eserleri arasında en yüksek fiyata satılanı olduğu Sotheby’s tarafından doğrulandı. Eserin, özel koleksiyonlardan gelen son Botticelli çizimi olduğu düşünülüyor. 1988 yılında sanat eksperi Barbara Piasecka Johnson, Botticelli’nin bu çizimini New York’taki bir müzayededen 51 bin 710 sterline satın almıştı. Aynı esere dün ödenen fiyat ise bunun beş katından da fazla.

 

“Study for a Seated Joseph”in, Botticelli’nin,Oxfordshire’daki Buscot Park’ta bulunan “The Nativity” tablosunun sol tarafında yer alan Aziz Joseph figürünün ön çalışması niteliğinde olduğu düşünülüyor. Bilinen toplamda yalnızca 12 tane Botticelli çizimi var ve bunların hepsi müzelerin koleksiyonunda bulunuyor.