Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Bogota'dan İstanbul'a sanat şehirleri

Bogota'dan İstanbul'a sanat şehirleri

Bogota'dan İstanbul'a sanat şehirleri30 Eylül 2013 - 10:09 | Nilbar Güneş'in Çırçır serisinden "Oturma Odası" (2010) adlı çalışması, kitapta İstanbul'u tanıtan sanat olaylarından.
"Art Cities of The Future: 21. Century Avant-Gardes" kitabında İstanbul, 21. yüzyılın sanat merkezleri arasında gösteriliyorİngiliz yayınevi Phaidon tarafından bugün İngiltere'de yayımlanan ve geleceğin sanat şehirlerinin seçildiği "Art Cities of The Future: 21. Century Avant-Gardes" isimli kitapta İstanbul yer alıyor.

New York, Londra ve Paris'in aralarında olduğu, yüzyıllardır sanatın merkezi olarak kabul edilen şehirlerin artık rakipleri olduğu bilgisinin yer aldığı kitapta 21. yüzyılın yeni sanat merkezleri olarak Beyrut, Bogota, Cluj, Delhi, İstanbul, Johannesburg, Lagos, San Juan, Sao Paulo, Seul, Singapur ve Vancouver gösteriliyor.

Kitabın yayına hazırlanma sürecinde 12 küratörden destek alındı. Küratörlerden her biri, özel bir şehrin önde gelen sekiz sanatçısını seçti. Bu sanatçıların ustalığı, amatörlüğü ya da çalıştığı materyalle ilgilenilmedi. Sadece iki özellik üzerinde duruldu: Deneysel sanata ilgisi ve yerel çevreye olan bağlılığı.

Bu şekilde yola çıkılarak İstanbul’dan Duygu Demir, Beyrut’tan Kaelen Wilson-Goldie, Delhi’de Geeta Kapur, Sao Paulo’dan Kiki Mazzucchelli, Lagos ve Johannesburg’tan Antawan Byrd ve Tracey Murinik, Puerto Rico’dan Pablo Leon de la Barra gibi isimlerden görüşler alındı.

336 sayfalık kitapta, seçilen şehirlerle ilgili 500’den fazla görsel malzeme de yer alıyor.