Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Bob Dylan'dan metal heykeller sergisi

Bob Dylan'dan metal heykeller sergisi

Bob Dylan'dan metal heykeller sergisi 19 Kasım 2013 - 04:11
Amerikalı şarkıcı Bob Dylan'ın metalden yaptığı heykeller "Mood Swings" adlı sergiyle Londra'daki sanatseverlerle buluşuyor Bugüne kadar yazdığı ve bestelediği şarkılarla adından söz ettiren Bob Dylan, sanatın yeni bir koluyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor

72 yaşındaki sanatçının metal ve demir kullanarak yapmış olduğu heykeller 16 Kasım- 25 Ocak tarihleri arasında Londra'daki Halcyon Gallery'de sergileniyor. Metalden yapılmış kapıların da yer aldığı sergi hakkında konuşan Dylan, kapıların yer almasıyla ilgili olarak; "Kapılar bana hitap eder; çünkü negatif bir bölge yaratır. Kapanabilirler; ama aynı zamanda içeri mevsimleri ve esintileri de alırlar. Sizi dışarıda bırakabilirler; ama içeri de alabilirler. Zaten ikisi arasında da bir fark yoktur" dedi. Çiviler, araba parçaları ve baltalardan oluşan kapıların bir kısmında müzikal motifler de yer alıyor.

Galerinin sahibi Paul Green, Dylan'ın Los Angeles'taki stüdyosunu ziyaret ettiğinde kullanılmış metallerin yer aldığı bir bölüme dikkat ettiğini belirtti ve sanatçının çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Dylan kullanılmış parçaları tasarlıyor. Çalışmalarında ona yardım eden bir-iki kişi var; yaratma süreci içinde tüm çalışmaları kendisi yer alıyor"