Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Bob Dylan'dan hurda heykel

Bob Dylan'dan hurda heykel

Bob Dylan'dan hurda heykel14 Eylül 2016 - 03:09
Ünlü müzisyen, Maryland eyaletindeki bir otel için hurda demir kullanarak 7,5 metreye 4,5 metre bir heykel yapacak
New York Times'ta yer alan bir habere göre Bob Dylan ABD'nin Maryland eyaletindeki bir otel için özel bir heykel yapıyor. Sanatçının demirden yaptığı heykel 7,5 metreye 4,5 metre büyüklüğünde. Heykel aynı zamanda bir geçit kemeri de olacak.
 
Bob Dylan demir işlerini ilk kez 2013 yılında Londra’daki Halcyon Gallery’de açtığı 'Mood Swings' isimli sergide ziyarete açmıştı. O dönem verdiği bir röportajda, “Çocukluğumdan beri tüm hayatım boyunca demir ile haşır neşir oldum,” diyen Dylan'ın çalışması 'Portal' adını taşıyor.
 
Sanatçı eseriyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Geçitler imkan sağladıkları negatif alan açısından beni cezbeder. Kapalı olabilirler ancak aynı zamanda mevsimlerin ve meltemlerin girmesine ve esmesine imkan verirler. Sizi dışarı atabilir ve içeri alabilirler. Ve bazı açılardan, ikisi arasında bir fark yoktur. Ben bu heykeli yaparken hurdaları kullanıyorum. Çiftçi teçhizatından oyuncaklara, mutfak aletlerinden antika ateşli silahlara, zincirlere, dişli çarklara, balta ve tekerlere kadar her şey.”
Etiketler: Bob Dylan  heykel  Maryland