Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Binalara "yüz" kazandıran sokak sanatçısı

Binalara "yüz" kazandıran sokak sanatçısı

Binalara "yüz" kazandıran sokak sanatçısı21 Mart 2013 - 09:03 | "Monster House" (Canavar Evi), Nizhniy Bovgorod, 2012.
Rus sanatçı Nikita Nomerz, ülkesinin farklı şehirlerindeki terkedilmiş binalara stilize karakter resimleri yapıyorSon birkaç senedir sokak sanatının öne çıkan isimlerinden olan Rus Nikita Nomerz, Rusya'nın çeşitli şehirlerinde bulduğu terkedilmiş, metruk binalara stilize yüz ve el resimleri çiziyor.

"Breaking out" (Özgürlüğe Kaçış), Tula, 2012.


Global Street Art sitesine verdiği röportajda Nomerz, "Yaşayan Duvarlar" adını verdiği projede, sokakları ve kamu alanlarını boyadığını ancak kendisini şehri işgal eden ya da yok eden biri olarak konumlandırmadığını, "bir yaratıcı" olduğunu belirtiyor: "Sokak sanatı çalışmalarımla şehirin boşluğunu dolduruyorum. Boyama işlemi, şehir, insanlar, müzik, filmler ve başka sanatçıların eserlerinden ilham alıyorum."

"Glutton" (Obur), St. Petersburg, 2012.


Rusya'da çok gezdiğini belirten Nomerz, her şehirde bir şeyler çizmeye çalıştığını, böylece "karakterlerinin" Rusya'nın farklı yerlerinde ortaya çıktığını ifade ediyor: "'Yaşayan Duvarlar' projemde kullanabileceğim şekilde nesneler her yerde var, tek gereken şey aramak. Her şehrin kendine özgü özellikleri var, ancak aynı zamanda Dünyadaki tüm sokak sanatçılarının birleştiren bazı ayrıntılar da şehirlerde gizli. Bence hepimiz görünmeyen bir bağa sahibiz."

"Mostr", Ekaterinburg, 2012.


"The fire in the eyes" (Gözlerdeki Ateş), Nizhniy Novgorod, 2011.