Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Bienale giriş sergisi Tanas'ta

Bienale giriş sergisi Tanas'ta

Bienale giriş sergisi Tanas'ta02 Haziran 2013 - 12:06
13. İstanbul Bienali’nin "Agorafobi" başlıklı sergisi, uluslararası alanda bienalin girizgâhı olarak 27 Temmuz'a kadar Berlin’deki Tanas galerisinde sergileniyor.13. İstanbul Bienali küratörü Fulya Erdemci ve İstanbul Bienali direktörü Bige Örer eş küratörlüğü ile İstanbul Bienali ekibinden Kevser Güler’in yardımcı küratörlüğünde gerçekleştirilecek "Agorafobi"de, 11 sanatçının işleri sergileniyor.
"Agorafobi" sergisinde yer alan çalışmalar, 13. İstanbul Bienali’nin kavramsal çerçevesi olan politik bir forum olarak kamusal alan fikrinden yola çıkarak, bir kentin vatandaşlarını doğrudan ilgilendiren sorunları, mekânsal-ekonomik politikaları ve ifade özgürlüğünü tartışıyor. Bu kapsamda sergilenen projeler, özgürlük, sansür/otosansür ve baskı gibi kavramları irdeliyor.
13. İstanbul Bienali’ne giriş sergisi "Agorafobi"de, Jimmie Durham, Freee (Dave Beech, Andy Hewitt ve Mel Jordan), LaToya Ruby Frazier, Amal Kenawy, Lux Lindner, José Antonio Vega Macotela, Cinthia Marcelle, Şener Özmen, Proyecto Secundario Liliana Maresca, Christoph Schäfer ve Mierle Laderman Ukeles’in çalışmaları yer alıyor.
Sergi kapsamında, cumartesi günleri, ziyaretçilerin küratörler ve sanatçılarla buluşma fırsatı bulacağı “Diyalog” başlıklı sergi gezileri de düzenleniyor.
13. İstanbul Bienali, İKSV tarafından Koç Holding’in sponsorluğunda “Anne, ben barbar mıyım?” başlığıyla 14 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.