Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Beyaz'dan yeni müzayede

Beyaz'dan yeni müzayede

Beyaz'dan yeni müzayede11 Mart 2013 - 07:03 | Nejad Melih Devrim'in "Maria A Chartres" ve "Soyut Kompozisyon" isimli çalışmaları, Beyaz Müzayede tarafından satışa sunuluyor.
Beyaz Müzayede, Türk resminin üç ustasının dört eserini 17 Mart'ta satışa sunuyor
Türk resminin ustalarından Nejad Melih Devrim’in Paris’e ilk gittiği yıllarda tanıştığı ve sonra evlendiği eşi Maria Devrim’i resmettiği 1947 tarihli "Maria A Chartres" isimli tablosu Beyaz Müzayede’nin yeni müzayedesinde satışa çıkıyor. 17 Mart saat 14.00'te The Sofa Hotel Nişantaşı’nda gerçekleştirilecek müzayedede eser 90 bin ila 110 bin TL tahmini fiyat aralığında satışa sunulacak. Müzayedede Devrim'in bu tablosunun yanı sıra 1950’li yıllara ait iki adet soyut başyapıtı da yer alıyor. Sanatçının 1955 tarihli "Soyut Kompozisyon"u aynı zamanda müzayedenin en pahalı eseri olarak dikkat çekiyor. Yapıtın tahmini fiyat aralığı 500 bin ila 700 bin TL.

Ömer Uluç'un "Dört Ayak Üstünde Kadın - Sallantıda Erkekler" isimli çalışması.


264 eserin yer aldığı müzayedede ayrıca geçtiğimiz ocak ayında kaybettiğimiz Burhan Doğançay'ın çeşitli dönemlerine ait 10 tane eseri satışa çıkıyor. Satışa sunulan eserlerden dördü Doğançay’ın ünlü "Kurdela" serisine ait yapıtlardan oluşuyor. Müzayedede Doğançay'ın 170 bin ila 220 bin TL tahmini fiyat aralığına sahip olan "İsimsiz (No. 78.36)" adlı eseri dikkat çekiyor. Bir diğer usta ressam Ömer Uluç'un "Dört Ayak Üstünde Kadın - Sallantıda Erkekler"i de 350 bin - 450 bin TL fiyat aralığında müzayedede yer alıyor.

23. Beyaz Müzayede’de yer alan eserler 13-16 Mart tarihleri arasında Sofa Hotel’de sergilenecek.