Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Başyapıt çocuklar yararına satışa sunulacak

Başyapıt çocuklar yararına satışa sunulacak

Başyapıt çocuklar yararına satışa sunulacak23 Mayıs 2016 - 11:05 | 'Kaçış'ın geliri Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği'ne gidecek.
Antik A.Ş.'nin düzenleyeceği müzayedede Mehmet Güleryüz'ün 1987 tarihli eseri 'Kaçış'ın satış geliri Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği'ne gidecek
İstanbul Maçka’da yer alan Antik Palace, 28 Mayıs’ta saat 15.00’ten itibaren Antik A.Ş. Müzayede Evi tarafından düzenlenecek Olgaç Artam’ın yöneteceği 292. Müzayede’yi ağırlayacak. Müzayedede Türkiye’den çağdaş sanatın önde gelen isimlerine ait değerli eserlerden oluşan 133 lot eser meraklılarıyla buluşacak. Mehmet Güleryüz, Erol Akyavaş, Fahrelnissa Zeid, Burhan Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Neş’e Erdok ve Nejad Melih Devrim imzalı eserlerin yer aldığı müzayedede 1950’den günümüze çağdaş sanatçılardan bir seçki sunuluyor. Müzayedenin başyapıtı ise 500 bin TL açılış rakamı ile satışa sunulan Türkiye’de resmin yaşayan en önemli ustalarından Mehmet Güleryüz’ün eseri ‘Kaçış’. 1987 tarihli tuval üzerine yağlıboya tablo, 260 santimetreye 260 santimetre ebatlarında... Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği koleksiyonundan müzayedede satışa sunulan eserin satışından elde edilecek gelir çocuklar için eğitim ve yurt yapımına kaynak olarak kullanılacak.
 
Erol Akyavaş'ın 'Göreme'si de müzayedeye çıkacak eserler arasında.
 
Müzayedenin diğer öne çıkan önemli eseri Erol Akyavaş’ın 250 bin TL’ye satışa sunulacak ‘Göreme’ adlı, 1960 - 1965 dönemine ait bir tuval çalışması. Akyavaş’ın ‘Surlar’ tablosu ise müzayedede 80 bin TL’ye satışa çıkacak. Burhan Doğançay’ın New York Manhattan duvarlarını konu alan ‘Alexander’s’ serisinden üç eseri de 125 bin’er TL’ye koleksiyonculara sunulacak. Yine Burhan Doğançay’ın ‘Koniler’ serisinden çift tuvalli eseri de 90 bin TL’den müzayedeye çıkıyor.
 
Müzayedede dikkat çekici iki eser de yine yaşayan en önemli ressamlarımızdan Neş’e Erdok’a ait. Sanatçının ‘Antonin Araud ve Genice Athanasiou’ adlı 1989 tarihli tuvali, 200’e 150 santimetrelik eseri 90 bin TL’den satışa çıkacak. Yine Erdok’un henüz 22 yaşındayken resmettiği 1962 tarihli ‘Nü’ çalışması 8 bin TL’ye koleksiyoncularla buluşacak. Fahrelnissa Zeid’in kızı Şirin Devrim’i elinde bir şamdanla resmettiği portre çalışması da 80 bin TL’ye alıcısını arıyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 80 bin TL’ye satışa sunulacak ‘Karadut’ adlı çalışması da müzayedede öne çıkan eserlerden. Müzayedede ayrıca Orhan Peker, Abidin Dino, Avni Arbaş, Nuri İyem, Cevat Dereli, Turan Erol, Eren Eyüboğlu, Mübin Orhon, Komet, Mustafa Ata, Fikret Mualla, Ömer Kaleşi, Abdurrahman Öztoprak, Adnan Varınca, Şükriye Dikmen, Fevzi Karakoç, İbrahim Balaban ve Selim Turan imzalı eserler yer alıyor. Kemal Önsoy’un 2006 tarihli 175 x 210 santim ebatlı tuval çalışması, Alev Ebuzziya, Canan Tolon, İsmet Doğan, Ekrem Yalçındağ, Burcu Perçin ve Barış Sarıbaş imzalı güncel sanatçıların eserleri de 292. müzayedede satışa sunuluyor.