Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Banksy'ye yeni bir bakış açısı

Banksy'ye yeni bir bakış açısı

Banksy'ye yeni bir bakış açısı26 Kasım 2012 - 11:11 | Banksy'nin en tanınmış eserlerinden "Napalm", Vietnam Savaşı sırasında çekilmiş ikonik bir resimdeki küçük kızı, Amerikan emperyalizminin simgeleri Mickey Mouse ve Ronald McDonald ile gösteriyor.
Gazeteci Will Ellsworth-Jones, dünyanın en ünlü grafiti sanatçılarından Banksy'nin kimliğine ışık tutuyor
Will Ellsworth-Jones, "Banksy"
"Exit Through the Gift Shop" filmi ile Akademi Ödülü'ne aday olan, Metropolitan Sanat Müzesi, Modern Sanat Müzesi, Brooklyn Sanat Müzesi ve Doğa Tarihi Müzesi gibi prestijli müzelere eserler bırakan, eserlerine biçilen değer onbinlerce doları bulan ve "gerilla sokak sanatçısı" diye anılan grafiti sanatçısı Banksy, Amerika'yı aşan ününe rağmen kimliğini asla açıklamadı. Tek istediğinin güzel resimler yapmak olduğunu ve medyanın kimliğini asla bulamayacağını söyleyerek de ciddi olduğunu belirtti.

Savaş karşıtı, çevreci, tüketim çılgınlığını eleştiren eserleriyle tanınan ve kimliği konusunda birçok hatalı habere sebebiyet veren Banksy; The Daily Telegraph, The Independent, San Francisco Examiner gibi prestijli gazetelerin yazılarını yayımladığı, Sunday Times gazetesinin eski baş muhabiri Will Ellsworth-Jones tarafından "Banksy" adlı kitapta kaleme alındı.

Banksy'i ünlü olmadan tanıyanlara, arkadaşlarına ve düşmanlarına ulaşıp aldığı bilgileri birleştirerek başarılı sanatçının bilinmeyen portresini ortaya çıkaran Ellsworth-Jones'un kitabı "Banksy", The Independent, The Times ve The Sunday Times gazeteleri tarafından olumlu eleştiriler aldı.