Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Banksy resmini çalmaya çalıştılar

Banksy resmini çalmaya çalıştılar

Banksy resmini çalmaya çalıştılar04 Mart 2014 - 01:03
Graffiti sanatının en önde gelen ismi Banksy'nin bir yapıtı daha çalınma tehlikesi atlattı

Amerika'nın New Orleans şehrinde İngiliz sokak sanatçısı Banksy'nin bir binaya yaptığı "Umbrella Girl" (Şemsiye Kız) eseri hırsızların yeni hedefi oldu.

 

Binadaki grafittiyi Londra'daki bir müzede sergilenmesi için götürmeye yetkili olan bir ekip gibi kendilerini tanıtarak, duvarı parçalara ayırmaya kalkışan hırsızlar, bina sakinleri tarafından fark edildi. Olay hakkında inceleme başlatan polis, eserin bulunduğu binanın sahibinin Cuma günü polisi arayarak, birisinin eseri duvardan ayırmaya çalıştığını söylediği ifade etti. Polis ayrıca mahalle sakinlerinin sosyal medya üzerinden paylaştıkları fotoğraflarda da, eserin bulunduğu duvarın bazı bölümlerinin ayrıldığının gözüktüğünü açıkladı. Haber ajansına konuşan bina sakini Clay Lapeyrouse ise, duvarın önünde çalışan bir adama, resmi indirmek için izninin olup olmadığını ve graffitinin hangi müzede sergilenmek içi götürüleceğini sorduğunu ancak adamın cevap verememesi üzerine polis ve aklına gelen bütün yetkilileri aradığını belirtti. Bina sakinlerinin şüphelenmesi üzerine eseri tek parça halinde bırakıp kaçan hırsızlar için arama devam ediyor. Grafittileri ortalama 660 bin sterlin değerindeki Banksy'nin birçok diğer eseri de yer aldıkları binalarda hırsızlığa karşı korumalı çerçevelerle sergileniyor.

 

Banksy'nin en beğenilen eserlerinden biri olan "Umbrella Girl" (Şemsiye Kız), New Orleans'da Katrina Kasırgası'nın getirdiği yıkımın ardından yapılmıştı.