Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Baldassari Picasso Müzesi'nden kovuldu

Baldassari Picasso Müzesi'nden kovuldu

Baldassari Picasso Müzesi'nden kovuldu15 Mayıs 2014 - 12:05 | Anne Baldassari.
2010 yılında müzeye eski itibarını yeniden kazandırması için getirilen küratör Anne Baldassari, uygulamalarının çalışanlar arasında yarattığı huzursuzluk nedeniyle görevden alındı
Yaklaşık beş yıldan bu yana kapalı olan ve yeniden açılış tarihi yaz aylarından Eylül 2014'e çekilen, Pablo Picasso'nun eserlerinin yer aldığı en önemli koleksiyona sahip Paris'teki Picasso Müzesi'nin müdürü Anne Baldassari, görevden alındı.
 
2010 yılında Fransız Parlamentosu ile yaptığı mülakat sonucu göreve getirilen Baldassari, müzenin kaybettiği itibarını yeniden kazandırma misyonuyla görevine başlamıştı. Ancak iki yıl içinde tamamlanması beklenen projenin beş yıla uzaması, bütçenin 22 milyon avrodan 53 milyon avroya fırlaması ve çalışanların Baldassari yönetiminden duydukları memnuniyetsizlik nedeniyle greve gitme kararı, ünlü küratörün Temmuz 2015'e kadar sürecek kontratının erken son bulmasına neden oldu. Fransa kültür bakanı Aurelie Filipetti tarafından görevden alınan Baldassari, Eylül ayında makamını Jérôme Bouet'ye devredecek.
 
Picasso'nun oğlu Claude Picasso, Baldassari'ye olan desteğini dile getirerek, Kültür Bakanlığı'nın müze açılışını yokuşa sürdüğünü ve çalışanların yönetimle söylenildiği gibi bir sorun yaşamadığını iddia etti. Claude Picasso ayrıca müzeye bağışlayacağı, babasına ait bazı çalışmaları geri çekebileceğini de belirtti.