Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Bağışlarla destek veren, işte benim Zeki Müren

Bağışlarla destek veren, işte benim Zeki Müren

Bağışlarla destek veren, işte benim Zeki Müren08 Aralık 2015 - 12:12
TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı'nın ortak girişimiyle Zeki Müren ölümünün 20. yılında Mimar Sinan GSÜ'de bir açıkhava sergisiyle anılıyor
DERYA ÜLKAR
 
Sevgi dolu dünyası, hicranla dolu gönlü, taşa geçer kendine geçmez sözü… Sanat Güneşi Zeki Müren kalpten kalbe akışlarla ve yaptığı bağışlarla yaşıyor. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, Zeki Müren’in ölümünün 20. yılı için düzenlenen 'Zeki Müren’i Okumak, Zeki Müren’le Okumak' anma etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bir açıkhava sergisi hazırlandı. Müren’in doğum günü olan 6 Aralık’ta açılan sergide sanatçının, özel desen çizimleri, kostümleri, kişisel eşyaları ve ilk kez gün ışığına çıkan fotoğrafları yer alıyor.
 
Etkinliklerin ilk ayağını 'Hayatın Baharı' bölümüyle Bursa’da gerçekleştirdiklerini söyleyen TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, 'Zeki Müren’i Okumak Zeki Müren’le Okumak' etkinliklerinde bir sene boyunca bütün kurguda Zeki Müren’in hayatının ilerleyeceğini, sanatçının hayatını şehirler arasında ve temalarla bölümlendirdiklerini söylüyor. Günay sergi hakkında, "İstanbul’a geldiği zaman ve ruh hali, Sanat Güneşi olma yolunda yürümeye başladığı en önemli anları sunmak istedik," diyor. Etkinliklerin amacını iki vakfın da Zeki Müren’e bir saygı duruşu  olduğunu söyleyen Günay, en son etkinliklerinin Sonbahar 2016’da "Huzur" temasıyla Bodrum'da olacağını ekliyor.
 
Serginin açılışında konuşan, tüm mal varlığını TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren’in ilk vasiyetnamesini birlikte yazdığı TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal sanatçıdan bahsederken, “İnsanları çok seven, çok saygı duyan, kibirli olmayan bir insandı,” diyor. Sergi, Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı kampüsü bahçesi ve Osman Hamdi Bey Salonu’nda 21 Aralık’a kadar devam edecek.