Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Azerbaycan'a çağdaş sanat sergi alanı

Azerbaycan'a çağdaş sanat sergi alanı

Azerbaycan'a çağdaş sanat sergi alanı11 Ekim 2012 - 06:10
Cumhurbaşkanı Aliyev'in akrabası Aida Mahmudova, Bakü'de 1200 metrekarelik bir çağdaş sanat alanı kurmaya ve bienal düzenlemeye hazırlanıyorAzerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Leyla Aliyeva'nın yeğeni sanatçı ve sanat hamisi Aida Mahmudova, Bakü'nün bir çağdaş sanat sergileme alanına sahip olması ve şehirde bir görsel sanatlar bienali düzenlenebilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

İnternet sanat sitesi The Art Newspaper'ın haberine göre, Bakü'de bulunan Yarat Çağdaş Sanat Alanı'nda çalışmaları sergilenen ve mekana maddi yardımda bulunan Mahmudova, Yarat'ın alanının küçük olduğunu ve 1200 metrekarelik bir alan bulmaya çalıştıklarını, burada Azeri sanatçıların resim, heykel ve videolarını sergilemek istediklerini belirtti.

Sovyet dönemi sonrası Azerbaycan'da çağdaş sanat sahnesi daha emekleme seviyesinde olsa da, kendilerinin sanatçıları desteklemeye çalıştıklarını belirten Mahmudova, "Buradaki bir çok koleksiyoncu savaş sonrası yaratılan sanat eserlerini alıyor, çağdaş sanat alımları yeni yeni başlıyor. Üç sene içerisinde bir bienal düzenleyerek bu durumu değiştirmek ve genç sanatçılara destek olmak istiyoruz," diye konuştu.