Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Artbosphorus başlıyor

Artbosphorus başlıyor

Artbosphorus başlıyor11 Mart 2013 - 07:03 | Artbosphorus'ta eserleri sergilenecek sanatçılar arasında Mehmet Kavukçu da bulunuyor.
İstanbul'un önemli çağdaş sanat fuarlarından Artbosphorus, 4-7 Nisan 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleniyor
Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı, bu yıl 4-7 Nisan tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. İçeriği Denizhan Özer'in sanat direktörlüğünde hazırlanan fuar, “Paralel Hikâyeler, Kurgular, Bilinmeyenler” konseptiyle gerçekleşecek. Artbosphorus çağdaş sanat buluşmasına yerli ve yabancı 200’e yakın sanatçının 1,500’ten fazla eseriyle katılması bekleniyor. Fuarda, sergilerin yanı sıra performans gösterileri, çocuklar için sanat atölyeleri gibi pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuar alanı ile deniz arasında kalan kordon boyunda Koridoor Çağdaş Sanat Programları’nın hazırladığı Heykel Bahçesi projesi gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden sanatçıların 30 adet heykel çalışması, projede kapsamında 1000 metrekarelik bir alanda sergilenecek. Sergide Kemal Tufan, Ali Dirier, Deniz Pireci, İbrahim Koç, Dilara Akay, Pınar Yeşilada, İlker Yardımcı, Güncel Öztürk, Çetin Pireci, Mustafa Yüksel, Orhan Tekin, Tuğrul Selçuk ve Varol Topaç'ın da aralarında bulunduğu genç ve orta kuşaktan heykeltraşların yapıtları yer alacak.