Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Annie Leibovitz sergisi İstanbul'a geliyor

Annie Leibovitz sergisi İstanbul'a geliyor

Annie Leibovitz sergisi İstanbul'a geliyor21 Ağustos 2015 - 09:08 | Leibovitz, 2011 yılında Vogue dergisi için Michelle Williams'ı fotoğraflamıştı.
Rolling Stone ve Vanity Fair'in favori fotoğrafçısının Londra'da açacağı sergi 2016'da İstanbul'a da uğrayacak. Serginin mekanı henüz belli değil
1970'li yıllardan bu yana dünyanın en sevilen fotoğrafçılarından biri olan, fotoğrafları uzun yıllardır aralarında Rolling Stone ve Vanity Fair'ın bulunduğu derginin kapağını süsleyen, çok sayıda Hollywood yıldızını fotoğraflayan ABD'li fotoğrafçı Annie Leibovitz, Londra'da Ocak ayında yeni eserlerinden oluşan bir sergi açmaya hazırlanıyor. Sergi, Londra'dan sonra 2016 yılı boyunca gezecek ve İstanbul'a da gelecek. Leibovitz'in sergisi sanatçının eserlerinin İstanbul'da ilk kez geniş kapsamlı gösterilmesi anlamına da geliyor.
 
Sergi, İstanbul'un yanı sıra aralarında Tokyo, New York, Hong Kong, Singapur'un yer aldığı şehirlerde gösterilecek. Bunun, Lebovitz'in uzun süredir açtığı en geniş kapsamlı sergi olması planlanıyor. Sergi, Leibovitz'in 15 yıl önce yazar Susan Sontag'la beraber hazırladığı fotoğraf serisi 'Women'ı temel alan fotoğraflardan oluşacak. Leibovitz'in halen üzerinde çalıştığı fotoğraflardan oluşacak sergi hakkında fazla detay belli olmasa da The Guardian'ın haberine göre sergi, galeri ve müzeler yerine farklı mekanlarda izleyicilerle buluşacak.