Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Anne bak Trump çıplak!

Anne bak Trump çıplak!

Anne bak Trump çıplak!22 Ağustos 2016 - 01:08
ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, sanatçıların malzemesi olmaya devam ediyor. Son olarak bir grup sanatçı, ünlü siyasetçinin çırılçıplak heykellerini dikti
Las Vegas'ta yaşayan ve Ginger takma adıyla tanınan bir sanatçı ve Kaliforniyalı sanatçı grubu Indecline, ABD'de başta New York olmak üzere Los Angeles, San Francisco, Cleveland ve Seattle’a başkan adayı Donald Trump'ın çırılçıplak birer heykelini yerleştirdiler. İzinsiz şekilde koyulan heykeller Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump'ı ellerini önünde birleştirmiş ciddi bir ifadeyle poz verirken tasvir ediyor. Heykel, haber sitelerinde "Çok çirkin ama bakmadan geçemezsiniz" diye tanımlanırken, görenler de heykelle birlikte bol bol fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaştı. Heykelin New York'ta bulunan Union Meydanı'nın ortasına yerleştirilen versiyonu ise kısa sürede görevliler tarafından kaldırıldı. Ancak görüntüleri, çok sayıda video ve fotoğrafla ölümsüzleşti. Sanatçılar heykelin altına "İmparatorun hayaları yok" yazdı ve heykelde de hayalara yer verilmedi. Geçtiğimiz yıl yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük graffitisini yaparak gündeme gelen sanatçı grubu Indecline, New York Post'a yaptığı açıklamada, "Trump çağımızın kültürel bir figürü kültürel figürler de heykellerle ölümsüzleşir" dedi. Dev canavar heykeller yapmasıyla tanınan Ginger ise projeye dahil olması konusunda, "Arkadaşlar beni canavar yapabilme yeteneğim yüzünden davet etti. Trump da başka bir canavar" dedi. Youtube üzerinden izlenebilen bir videoyla heykellerin yapım sürecini de paylaşan sanatçılar ayrıca, "Bu heykeller aracılığıyla ABD tarihinin en çok nefret edilen siyasetçilerinden birisinin iğrenç iç yüzünün fiziki yansımasını herkese göstermek istedik" diye yazılı bir açıklamada da bulundu.
 
 
Mezartaşı da oldu tıkaç da
 
* Trump özellikle son iki yıl içinde tekrar tekrar sanatçılara verdiği ilhamla gündeme geldi. Sanatçı Illma Gore'un Trump'ı çırılçıplak çizdiği eseri büyük ilgi görmüştü. Gore, Trump hayranları tarafından tehdit edildiğini de açıklamıştı.
 
* Sanatçı Brian Andrew Whiteley, New York'ta Brooklyn'e Trump'ın adının yazılı olduğu bir mezar taşı yerleştirdi. Mezar taşının altına da Trump'ın "Amerika'yı yeniden büyük yapalım," sloganını "Amerikayı yeniden nefretle dolduralım" olarak değiştirerek yazdı.
 
* New Yorklu sokak sanatçısı Hansky, şehrin bir duvarına Trump'ı dışkı şeklinde çizdi. Sanatçı Trump'ın kafasını dışkı çiziminin üstüne yerleştirdi.
 
* Politik heykelleriyle tanınan sanatçı Fernando Sosa, minyatür Trump heykelleri hazırladı. Sosa, Trump'ın heykellerini tıkaç şeklinde izleyicilere sundu. 
Etiketler: Trump  heykel  ABD  indecline  ginger