Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Ankara'nın yeni sanat merkezi Art Zone

Ankara'nın yeni sanat merkezi Art Zone

Ankara'nın yeni sanat merkezi Art Zone25 Aralık 2017 - 11:12
Ankara’nın sosyal yaşamına yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Cubes Ankara’nın sanat merkezi Art Zone 23 Aralık 2017’de ünlü sanatçı Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünde hazırlanan Change Over sergisi ile açıldı.
Ünlü sanatçı Yiğit Yazıcı’nın küratörlüğünü üstlendiği Change Over sergisi farklı ülkelerden 9 sanatçının 54 eserinden oluşuyor. Francois Panzani, Laurens Tan, Maximo Gonzales, Romero Biritto, Ahmet Çelikbaş, Barış Sarıbaş, Burcu Urgut, Serdar Akkılıç ve Mustafa Yılmaz’ın eserlerinden oluşan Change Over sergisi 1 ay boyunca Çukurambar’daki Art Zone Sanat Merkezi’nde görülebilecek. 
 
Art Zone Anadolu Binenali’nin ilk kıvılcımı…
Cubes Ankara projesindeki tüm fonksiyonları birbirine bağlayan, onları ortak bir paydada buluşturan en önemli unsurların başında sanatın geldiğine dikkat çeken Nuhoğlu Dalgıç ve Lejant Proje Ortaklığı CEO’su Hüseyin Tekin, Art Zone’un zamanla Ankara merkezli tüm Anadolu’yu kapsayacak bir bienalin ilk kıvılcımı olacağını söyledi. Tekin: “Burada sadece resim ve heykel sergileri veya workshoplar olmayacak sanata dair ne varsa Art Zone içerisindeki yerini mutlaka alacak ve Art Zone sadece Cubes Ankara projesi için değil kentin kültür-sanat hayatında da önemli bir buluşma noktası olacak.” dedi. 
 
Ankara ve İstanbul’dan birçok davetlinin katıldığı Art Zone’un açılışında sahne alan ülkemizin ünlü caz solistlerinden Melis Sökmen’in keyifli müzikleri eşliğinde davetliler eğlenceli vakit geçirdiler. 
Cubes Ankara projesi içerisinde 1.500 m2 alan üzerinde yer alan Ankara’nın yeni sanat merkezi Art Zone’un bu ilk sergisinin ardından yıl boyunca farklı birçok serginin yanı sıra resim ve heykel atölyeleri, workshoplar ve daha birçok kültür sanat faaliyeti ile Ankaralı sanat severle buluşacak.