Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Altın çocuklar Pera Müzesi'nde

Altın çocuklar Pera Müzesi'nde

Altın çocuklar Pera Müzesi'nde27 Eylül 2012 - 07:09
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 13 Ekim 2012 - 6 Ocak 2013 tarihleri arasında, içeriği açısından dünyadaki tek örnek olan ve 30 yılı aşkın bir sürede oluşturulan Yannick ve Ben Jakober Vakfı'nın Çocuk Portreleri Koleksiyonu’nu ağırlıyor. “Altın Çocuklar 16. - 19. Yüzyıl Avrupası’ndan Portreler” sergisi, 16. yüzyıldan 19. yüzyıla, çoğunluğu kraliyet ailelerine ya da Avrupa aristokrasisine mensup çocukların portrelerinden oluşuyor.

Sergi, sanatseverlere, kaderleri doğmadan önce çizilmiş 57 soylu çocuğun resimleri üzerinden Avrupa siyasi tarihinin dört yüz yılını, o dönemin aristokrasi geleneklerini, inançlarını ve moda akımlarını keşfetme olanağı veriyor.
Yeni sezonun, "Altın Çocuklar" sergisiyle eşzamanlı açılan diğer sergisi ise; yine Yannick Vu ve Ben Jakober’in, 1980-2012 dönemlerinden seçtikleri birbirinden ilginç yapıtlarından oluşan “Flash-Back, Yannick Vu & Ben Jakober, Yapıtlar: 1980-2012” sergisi. Vietnam asıllı Fransız Yannick Vu ile Macar asıllı İngiliz Ben Jakober’in sanatını ayrı ayrı irdeleme ve anlama olanağı veren bu sergi; Vu ve Jakober ikilisini, birlikte yarattıkları yapıtlar üzerinden üçüncü bir sanatçı olarak tanımamıza da olanak tanıyor.
Etiketler: pera müzesi  sergi