Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Alexander Wagner Galeri Manâ'da

Alexander Wagner Galeri Manâ'da

Alexander Wagner Galeri Manâ'da30 Ocak 2013 - 07:01 | RaebervonStenglin Galerisi'ndeki
Sanatçı Alexander Wagner'ın kişisel sergisi 6 Şubat'ta Galeri Manâ'da ziyarete açılacakGaleri Manâ, 6 Şubat - 16 Mart tarihleri arasında Alexander Wagner’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide sanatçının kağıt üzerine yeni çalışmalarının yanı sıra mekana özgü bir duvar uygulaması da yer alacak.

RaebervonStenglin
Galerisi'ndeki "Ohne Titel"
sergisinden bir eser
Eserlerinde müzik, mimari ve tipografiden esinlenen Alexander Wagner, ışık, renk ve geometriye odaklanarak algısal ile kültürel olanın ilişkisini irdeliyor. Galeri Manâ’da yer alan son dönem çalışmalarında Wagner, dijital imgelem ile geleneksel resim imgelemi arasında bir gerilim kuruyor. 2010 yılında Artissima kapsamında Guido Carbone ödülünü kazanan Alexander Wagner bugüne dek Zürih'teki RaebervonStenglin, Berlin'de JET, SOX ve Neuer Berlin Kunstverein gibi kurumlarda solo sergileriyle yer aldı.

Wagner yakın dönemde Galeri Manâ, Istanbul (2012); Laurel Gitlen, New York (2011); Ricou Gallery, Brüksel (2011); Temporare Kunsthalle, Berlin (2009); LOG, Bergamo (2010)’da grup sergilerine katıldı. 2012 yılında Revolver yayınevi tarafından monografik bir kataloğu yayımlandı.

Serinin 3. parçası

1978 Berlin doğumlu Alexander Wagner halen Berlin’de yaşıyor ve çalışıyor. Alexander Wagner sergisi, Galeri Manâ’da Abaseh Mirvali küratörlüğünde çeşitli sosyal, kültürel ve politik deneyimleri bağlamlarıyla ele almayı amaçlayan bir dizi serginin üçüncüsü oluyor.

Abaseh Mirvali 2013 yılında gerçekleşecek bir çağdaş sanat ve düşünce bienali olan "Biennial of the Americas" bienalinin yöneticisi ve küratörü.